„Sunteți complici la crimă”. Mesaj pentru parlamentari de la o femeie care și-a pierdut părinții

14-10-2019 23:10

scrisoare

„Sunteți complici la crimă", le spune parlamentarilor, într-o scrisoare impresionantă, fiica unor soți de 80 de ani omorâți cu cruzime în Vaslui.

Femeia le cere aleșilor să abroge cât mai repede legea recursului compensatoriu și asta pentru că principalul suspect în cazul uciderii părinților săi este un deținut condamnat tot pentru atacuri violente și eliberat mai devreme cu ajutorul acestei legi.

175 de parlamentari au primit scrisoarea în care li se cere să stopeze eliberarea deţinuţilor pe baza recursului compensatoriu.

"Vă consider părtaşi la această dublă crimă şi sper ca această vină să vă urmărească până la sfârşitul vieţii, aşa cum durerea de a-mi pierde părinţii în cel mai crud mod cu putinţă va fi cu mine pentru totdeauna. Nu există noapte în care să nu mă gândesc la suferința fizică și mentală din ultimele lor minute."

Asta le-a scris parlamentarilor PSD, ALDE şi URDM care au votat Legea recursului compensatoriu fiică a doi octogenari ucişi cu bestialitatre la sfârşitul lunii august într-o comună din Vaslui. Agresorul a fost reţinut deja, iar anchetatorii au descoperit că este un recidivist, eliberat mai devreme.

"Dacă această lege nu ar fi intrat în vigoare, ucigaşul s-ar fi aflat şi acum în închisoare, părinţii mei s-ar fi bucurat în continuare de bătrâneţea lor, iar eu şi fratele meu, copiii şi nepoţii noştri i-am fi avut în continuare alături de noi, aşa cum ar fi trebuit să fie cursul normal al vieţii, într-un stat care ar trebui să ne apere de infractori, nu să îi pună în libertate”, a mai scris femeia.

Discuţii privind abrogarea legii au avut loc în Parlament, însă până acum nu s-a luat nici o decizie. Reprezentanţii opoziţiei care au reuşit demiterea guvernului Dăncilă susţin acum ca legea recursului compensatoriu ar putea fi anulată în curând.

Potrivit statiştilor oficiale, după adoptarea recursului compensatoriu au fost eliberaţi înainte de termen peste 21.000 de deţinuţi din care peste 7.000 au comis infracţiuni cu violenţa.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO