„La așa ceva chiar că nu ne-am gândit”. Cum a fost posibil ca un medic să-i coasă o frână de bicicletă în picior unui bărbat

×
Codul embed a fost copiat

Caz halucinant în Urlați. Un medic de acolo ar fi uitat în piciorul unui om mânerul de metal de la frâna unei biciclete. După trei săptămâni de suferință, pacientul a fost salvat în Olanda.

Spitalul din Prahova a anunțat că anchetează cele întâmplate. Cert e că pacientul susține că nu i-a făcut, atunci, o banală radiografie.

Bărbatul de 34 de ani povestește că muncește de 3 ani în Olanda și a venit acasă, în vacanță, în comuna Apostolache. A căzut pe stradă cu bicicleta și a suferit o plagă la coapsă. Ambulanța l-a dus la spitalul din Urlați, unde a fost îngrijit de medicul de gardă de la chirurgie.

Mădălin Nica: „Era un doctor ginecolog am înțeles, mi-a făcut antitenanosul, mi-a făcut anestezie locală și m-a cusut. Și după aceea mi-a zis să iau 7 zile antibiotic și nurofen și mi-a dat drumul acasă, mi-a spus să vin a doua zi la pansat”.

Citește și
„Înseamnă un Al Treilea Război Mondial”. Reacția Ungariei, după ce Macron a reluat ideea trimiterii de trupe în Ucraina

După intervenția chirurgicală, omul spune că a mai fost la spital de câteva ori, pentru schimbarea pansamentului.

Violeta Negroiu, cumnata bărbatului: „A avut două tăieturi mai mari, l-a cusut, l-a șters cu betadină și atâta tot. A doua zi iar s-a dus la pansat, peste vreo 2-3 zile s-a dus iar cu dureri, i s-a zis că e ceva normal, să își pună gheață pe umflătură și atâta tot”.

Elena Negroiu, soacra bărbatului: „El când mergea simțea ceva acolo că îl incomodează, dar noi am zis că hai, că să scoată firele, hai că.. dar la așa ceva chiar că nu ne-am gândit”.

11 zile mai târziu, un alt doctor i-a scos firele de la sutură, apoi bărbatul a plecat în Olanda, unde lucrează la un abator. Ajuns acolo, situația s-a înrăutățit. Bietul om nu mai putea merge, așa că șeful lui i-a spus să se ducă la doctor. Când a urcat treptele clinicii, rana pur și simplu a plesnit.

Mădălin Nica: „Mi-a făcut anestezie locală, m-a tăiat, a tras de acea chestie, n-a putut, a luat o foarfecă mai mare și când a tras, a scos fierul acela, frâna de la bicicletă. Am rămas șocați toți, și eu, și doctorul, și angajatorul”.

Într-adevăr, când rudele au verificat bicicleta, au constatat că mânerul lipsea. După ce pacientul a făcut publică întâmplarea, conducerea spitalului din Urlați a anunțat că va face o anchetă internă.

Elena Rita Cismaș, manager Spitalul Orășenesc Urlați: „Colegiul medicilor va stabili dacă într-adevăr a fost vorba de o culpă medicală. Domnul doctor ne-a spus că în momentul prezentării plaga respectivă nu a ridicat niciun fel de suspiciune, iar pacientul nu a putut să furnizeze mai multe detalii”.

Unitatea medicală are secție de radiologie, dar pacientul susține că nu i s-a făcut o radiografie. Conducerea spitalului a evitat să lămurească dacă doctorii au respectat protocoalele medicale în acest caz.

Articol recomandat de sport.ro
Scandal în Ungaria, după ce România i-a învins pe maghiari la Mondialul de hochei pe gheață: "E un clovn" | VIDEO
Scandal în Ungaria, după ce România i-a învins pe maghiari la Mondialul de hochei pe gheață: "E un clovn" | VIDEO
Citește și...
Un medic din Urlați a cusut maneta unei frâne de bicicletă în piciorul unui pacient
Un medic din Urlați a cusut maneta unei frâne de bicicletă în piciorul unui pacient

Un tânăr din Prahova, care a ajuns la spitalul din Urlați în urma unui accident de bicicletă, vine cu o poveste uluitoare.

Recomandări
Kremlinul califică drept
Kremlinul califică drept "foarte periculoase" declaraţiile lui Macron despre posibila trimitere de trupe în Ucraina

Dmitri Peskov a descris vineri comentariile recente ale preşedintelui francez Emmanuel Macron despre o posibilă intervenţie a Franţei în Ucraina ca făcând parte dintr-o "tendinţă foarte periculoasă", relatează Reuters.  

Încă 16 oameni au fost evacuați la Slănic Prahova, după ce craterul a crescut din nou. Anunțul autorităților
Încă 16 oameni au fost evacuați la Slănic Prahova, după ce craterul a crescut din nou. Anunțul autorităților

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a aprobat, vineri, realizarea unei intervenţii de urgenţă pentru stabilizarea provizorie a străzii 23 August din Slănic, surpată în urmă cu o săptămână.

UE condamnă atacurile cibernetice ale Rusiei asupra Germaniei şi Cehiei. NATO, dispusă să acţioneze
UE condamnă atacurile cibernetice ale Rusiei asupra Germaniei şi Cehiei. NATO, dispusă să acţioneze

Uniunea Europeană a condamnat ferm atacurile cibernetice atribuite Rusiei asupra Germaniei şi Cehiei, iar NATO se declară dispusă să acţioneze.