Zeci de producători locali au umplut tarabele din Târgu Mureș de Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești
Dulceață de usturoi, zacuscă îndulcită cu miere, biscuiți cu lavandă sau brânză cu chilli, coniac sau ciocolată.
Sunt doar o parte dintre bunătăţile cu care zeci de producători locali au umplut tarabele din Târgu Mureș, de Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești. Desigur, cu aşa ofertă, clienţii n-au întârziat să apară.
Cu ce bunătăți au fost întâmpinați vizitatorii
Culorile și aromele toamnei au fost adunate în borcane, ce vor umple cămările celor care au trecut pe la târg. De la dulce, iute sau murat, producătorii au încercat să mulțumească toate gusturile.
Cristurean Ioana, producător: „Noi producem de la sămânță la borcan și am adus ardei iute murat, castareveți murați, zacuscă cu miere de albine, cu ciuperci”.
Unii au mizat pe rețete surprinzătoare.
Balazs Emese, producător: „Dulceța de usturoi făcut în vin alb rozmarin, foi de dafin și lămâie ca un sos barbeque. Pe friptura, se caramelizează pe ea și are un gust extraordinar de bun”.
N-au lipsit nici brânzeturile, și ele de tot felul.
Varga Istvan, producător: „Am adus brânză natur, cu chime, cu piper. Facem 13-14 feluri de brânzeturi, cea cu chili și ciocolată, cea cu nuci în conaic sunt preferatele clienților noștri”.
Lavanda și-a găsit și ea loc în preparate și a atras numeroși cumpărători.
Ovidiu Roșca, producător: „Avem biscuiții cu lavandă și miere care sunt buni la copii și sunt bio. Cel mai căutat fost siropul de lavandă care e folosit în prăjituri”.
Cumpărător: „Mi-am luat lavandă. Întotdeauna mi s-a părut forte interesant să vezi adunați, într-un singur loc, atâția producători. Produsele românești sunt cele mai gustoase produse”.
De Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești, au fost organizate aproximativ 100 de târguri, în toată țara.