Zeci de elevi si adulti au ajuns din excursie la spital dupa ce au mancat la un hotel de langa Suceava. DSP a inceput ancheta

Ultima actualizare: 23-06-2016 01:01

In loc sa se bucure de vacanta, 11 elevi din Targu Mures, aflati in excursie in Bucovina, au ajuns la spital. Iar 8 dintre adultii care ii insoteau au avut aceeasi soarta.

Oamenii spun ca au inceput sa se simta rau, dupa ce au luat micul dejun la un hotel de langa Suceava. Autoritatile fac acum anchete si incearca sa identifice problema.

Grupul, format din 26 de elevi si 20 de adulti, a luat micul dejun la un hotel de langa Suceava, unde innoptase, apoi a plecat mai departe, in excursie. In scurt timp, au aparut insa problemele.

"Ni s-a facut rau. Dupa ce a plecat autocarul, la 10-15 kilometri au inceput cu varsaturi. Au vrut sa aiba o amintire la sfarsitul clasei a patra si au avut o amintire nemaipomenita."

"Am luat micul dejun la hotelul unde am fost cazati, am fost la Cetate, iar dupa vreo trei ore au inceput cu greturi", a povestit mama unui copil.

11 copii si 8 adulti au avut nevoie de ingrijiri medicale. Toti au ajuns la Spitalul Judetean din Suceava.

Medicii au sesizat imediat Directia de Sanatate Publica Suceava, care face acum investigatii in acest caz.

Catalina Zorescu, director adjunct DSP Suceava: "Simptomatologia nu este foarte grava. Au intrat deja in tratament. Recoltam probe si dupa aceea o sa transmitem rezultatul. Am convocat colegii si imediat urmeaza sa ne deplasam la restaurant."

De asemenea, inspectorii vor discuta atat cu reprezentantii firmei de catering, cat si cu reprezentantii hotelului.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO