Vreme mohorata, cu burnita si ploi in majoritatea regiunilor, dar temperaturi peste medie. Prognoza meteo pana duminica

13-11-2014 08:29


Vreme mohorata, cu burnita si ploi in majoritatea ...
Vreme mohorata, cu burnita si ploi in majoritatea ...

Joi, in afara arcului carpatic, vremea va fi inchisa si se va produce burnita, iar in sudul tarii vor fi si cateva reprize de ploaie.

In vest, in nord-vest si in centru se mentine vremea calda, iar dupa-amiaza, izolat, va ploua slab. Maximele termice se vor incadra intre 8 si 18 grade Celsius.

In Dobrogea si in Baragan cerul ramane acoperit de nori intreaga zi, vor fi burnite sau va ploua. Temperaturile scad usor fata de miercuri, iar in zona Dobrogei, joi noapte, vantul va creste in
intensitate.

Si in Moldova sudica si in nordul Munteniei vor fi multi nori, va ploua sau va burnita. Joi dimineata e posibil sa mai apara ceata, iar dupa pranz se vor inregistra 12-13 grade Celsius.

Si in jumatatea nordica a Moldovei se anunta ceata dimineata, innorari consistente si ploi din loc in loc pe timpul zilei. Temperaturile scad cu 2-3 grade fata de ziua de miercuri.

In schimb, in nordul Transilvaniei si in Maramures gasim vreme placuta si doar joi dupa-amiaza vor fi ploi slabe, izolate. Maximele termice vor ajunge pana la 17 grade.

Si in vestul tarii vom avea soare, dar si cativa nori inofensivi. Va ploua si pe aici catre pranz, insa nu se vor stringe cantitati importante de apa. Vantul va avea unele porniri in sudul Banatului, iar temperaturile vor urca pana la 18 grade.

In centrul Romaniei asteptam innorari trecatoare, un pic de soare si temperaturi in scadere cu 3-4 grade fata de ieri. Vantul va sufla mai tare la munte, la altitudini mari.

In sud-vestul tarii se anunta atmosfera mohorata si ploi peste zi. Temperaturile vor fi in usoara scadere. Vantul va creste in intensitate joi noapte.

Aceeleasi conditii meteo si in tinuturile sudice; innorari consistente si ploi pe timpul zilei. Temperaturile ajung dupa pranz pana la 14 grade Celsius, iar joi noapte vantul va sufla mai tare.

In Bucuresti, cerul va fi acoperit de nori si va ploua din cand in cand. Vantul va sufla in general moderat, iar tendinta presiunii atmosferice va fi de crestere usoara. Joi, la amiaza, se vor inregistra 13-14 grade Celsius.

La munte, desi tendinta va fi de racorire, sa stiti ca se vor depasi mediile acestei perioade, mai ales in Muntii Banatului. Norii vor fi din ce in ce mai numerosi, iar in Muntii Banatului, in Carpatii Meridionali si in Carpatii de Curbura va ploua. Vantul va prezenta unele intensificari pe creste, iar pe vai si in depresiuni se poate produce ceata.

Prognoza meteo pentru urmatoarele zile

Vineri va ploua slab in sud, in est si mai putin in rest. Sambata va fi ceata si burnita in zonele joase, iar duminica va ploua slab in interiorul arcului carpatic, iar in sud si in est va fi ceata si burnita. Temperaturile
scad usor in acest interval.

VIDEO PROTVPLUS.RO