Viorel Hrebenciuc, trimis in judecata pentru marturie mincinoasa. Campania lui Geoana ar fi fost finantata cu sacose de bani

Ultima actualizare: 12-06-2016 00:28
Viorel Hrebenciuc

Din spatele gratiilor, cel care odinioara se lauda cu cea mai mare avere din Romania l-a denuntat pe Viorel Hrebenciuc, acuzandu-l de marturie mincinoasa.

Viorel Hrebenciuc a fost trimis in judecata sub avuzatia ca a mintit in marturia depusa in procesul lui Ioan Niculae. Fostul lider social-democrat ar fi ascuns modul in care cerea bani de la Niculae pentru campania electorala a lui Mircea Geoana din 2009 si faptul ca a primit sume importante platite cu sacosa, potrivit corespondentului Pro TV Ovidiu Oanta.

In aprilie, Niculae, aflat in Penitenciarul de la Gaesti de 18 luni, i-a facut o plangere penala lui Hrebenciuc. Fostul lider PSD a fost martor in dosarul care a dus la condamnarea omului de afaceri la 2 ani si jumatate de inchisoare dupa ce a fost gasit vinovat ca a finantat fraudulos campania prezidentiala din 2009 a lui Mircea Geoana.

Ioan Niculae il acuza pe fostul vicepresedinte al Camerei Deputatilor ca ar fi mintit in acesta ancheta si mai ales in fata judecatorilor. Niculae s-ar fi plans anchetatorilor ca a fost supus la presiuni de Hrebenciuc, care l-ar fi vizitat chiar in biroul sau, situat aproape de centrul Capitalei. Potrivit unor surse judiciare, Niculae ar fi afirmat ca i-a platit bani gheata lui Hrebenciuc, undeva la 300-400.000 de lei, bani care au fost platiti cu sacosa si apoi ar fi fost folositi in aceasta campanie electorala. Viorel Hrebenciuc a declarat atunci ca nu stie nimic despre plangerea lui Niculae si nici nu vrea sa comenteze. La fel a procedat si Mircea Geoana.

Dosarul a fost deschis de Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1. Potrivit unui comunicat al Parchetului, la data de 25 octombrie 2011, Viorel Hrebenciuc a fost audiat la DNA in calitate de martor in dosarul "Mita la PSD", insa el a facut declaratii nesincere. De asemenea, el a dat declaratii nesincere si in iunie 2013, cand a fost audiat ca martor in acelasi dosar la Judecatoria Sectorului 1. Consecinta a fost ca Ioan Niculae a fost achitat de instanta de fond.

Ulterior, la data de 19 martie 2015, Viorel Hrebenciuc a fost audiat din nou in calitate de martor la Curtea de Apel Bucuresti, moment in care a dat declaratii sincere. De data aceasta, Ioan Niculae a fost condamnat definitiv la 2 ani si 6 luni inchisoare cu executare, iar fostul presedinte al Consiliului Judetean Braila Gheorghe Bunea Stancu a primit 3 ani inchisoare cu executare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO