VINE CRACIUNUL: A mai ramas 1 zi. Scolile din Capitala au primit deja vizita Mosului: cum l-au impresionat copiii. VIDEO

×
Codul embed a fost copiat

StirileProTV.ro va tine la curent cu tot ce aveti nevoie sa stiti despre cea mai asteptata sarbatoare in Romania: Craciunul. In acest articol gasiti informatii actualizate zilnic despre evenimentele speciale, dar si programul magazinelor si al bancilor.

Cititi in acest articol:

-► Mos Craciun a vizitat mai multe scoli din Capitala si le-a oferit elevilor daruri. Copiii i-au promis ca vor fi cuminti
-► Marile orase ale Romaniei, gata de Craciun. Cele mai scumpe luminite sunt la Cluj, iar Baia Mare are cel mai inalt brad
-► Credinciosii au avut dezlegare la peste
-► Bugetul de care dispun romanii pentru cadourile de Craciun
-► Evenimente de Craciun in Bucuresti
-► Grupul Song revine pe scena dupa 20 de ani, intr-un concert de Craciun, la Sala Radio
-► Targ de produse culinare si cadouri, intre 12 si 23 decembrie, in Parcul Unirii din Capitala
-► Romanii au pentru sarbatori acelasi buget ca anul trecut; 70% petrec Revelionul acasa sau la prieteni
-► Concert caritabil la Clubul Taranului pentru un copil bolnav din Republica Moldova
-► 2,2 milioane de beculete la Iasi de Sarbatori
-► "Craciun ales la Sala Dalles", cu braduti, decoratiuni si ciocolata belgiana, pana pe 23 decembrie
-► Concertele lunii decembrie, la Bucuresti
-► Stirileprotv.ro a transmis LIVE deschiderea targului si startul iluminatului de Sarbatori din Piata Universitatii
-► Sambata, 29 noiembrie 2014, s-au aprins luminile de Craciun in Bucuresti si s-a deschis Piata de Craciun
-► GALERIE FOTO cu Sibiul iluminat de Craciun
-► Santa Claus Kingdom: Mos Craciun din Finlanda vine la Bucuresti pentru a afla ce isi doresc copiii
-► Brad cu varsta de 140 de ani si inalt de 25 de metri, instalat in Piata Sfatului din Brasov 

Mos Craciun a vizitat mai multe scoli din Capitala si le-a oferit elevilor daruri. Copiii i-au promis ca vor fi cuminti

Serbarile de sfarsit de an inveselesc toate scolile si gradinitele. Voiosi nevoie mare, copiii canta, spun poezii si danseaza in fata lui Mos Craciun, pentru a-l convinge ca merita darurile cerute.

Citește și
cadou de Craciun cuplu
3 cadouri romantice de Craciun la care sigur nu v-ati fi gandit niciodata. Cum ii puteti cuceri inima cu un dar
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Marile orase ale Romaniei, gata de Craciun. Cele mai scumpe luminite sunt la Cluj, iar Baia Mare are cel mai inalt brad 

In asteptarea Craciunului, marile orase din tara s-au imbracat in cele mai frumoase haine de sarbatoare. Milioane de beculete stralucesc in brazi falnici din Brasov, Sibiu, Cluj sau Baia Mare.

Credinciosii au avut dezlegare la pesteIn plin post al Craciunului, unii s-au infruptat duminica cu piftie, mici, carnati, tochituri si gratare. Un meniu acceptat de cutuma ortodoxa, atata vreme cat toate au fost facute din somn, ton si pastrav. Este ultima duminica dinainte de sarbatoarea Nasterii Domnului, cand credinciosii au voie sa manance peste. In Bucuresti, la targul din Agronomie, pofticiosii au aflat si retete de iarna, cum ar fi racitura legata cu solzi de crap salbatic.

Romanii au iesit la shopping, inainte de Craciun. Hotarati sa nu mai lase totul pe ultima suta de metri, oamenii au pornit in cautarea darului perfect. Comerciantii au scos de toate la vanzare: de la haine si accesorii, pana la obiecte decorative tipice de Craciun. Pacat ca, statistic, bugetul pentru cadouri a ramas acelasi ca anul trecut.. Pentru ca idei sunt berechet. La targul deschis la Sala Dalles n-aveai loc sa arunci un ac. Cele mai cautate au fost, desigur, produsele cu Mos Craciun. De la cani, farfurii si magneti de frigider - pana la jucarii de plus, toate le-au atras privirile aliatilor lui Mos Craciun.

Reporter: Cam cat aveti disponibil pentru toate cadourile?
Client: In jur de 200-300 de lei.

Spectacole de teatru, expozitii si concerte de colinde. Spectacole de teatru, concerte de colinde si expozitii vor fi prezentate, intre 15 si 17 decembrie, in Capitala, la Festivalul "Povesti pentru copii si oameni mari", un eveniment cu o importanta componenta sociala, adresandu-se cu precadere copiilor din medii defavorizate si cu dizabilitati. Aflat la cea de-a doua editie in Bucuresti, Festivalul "Povesti pentru copii si oameni mari", organizat de Teatrul de Opereta si Musical "Ion Dacian", impreuna cu Ministerul Culturii si Biblioteca Nationala a Romaniei, vine in intampinarea publicului tanar, reunind spectacole de teatru, concerte de colinde, ateliere si expozitii menite sa inspire interesul si sa stimuleze curiozitatea copiilor pentru artele spectacolului. Evenimentul are o importanta componenta sociala, adresandu-se cu precadere copiilor din medii defavorizate si cu dizabilitati si are drept scop facilitarea accesului acestora la activitati culturale.

Astfel, in perioada 15-17 decembrie, copiii cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani vor putea participa gratuit la numeroase activitati, precum ateliere de mima si pantomima, de caligrafie, de canto, de prezentare a instrumentelor muzicale si de realizare a unor decoratiuni de Craciun, workshop-uri de dans/ balet si pot asista la concerte de colinde sustinute de Corul de Copii al Operei Nationale Bucuresti si de solisti ai Teatrului de Opereta si Musical "Ion Dacian", dar si la proiectia filmului "Veronica", urmata de o sesiune de discutii.

Grupul Song revine pe scena dupa 20 de ani, intr-un concert de Craciun, la Sala Radio. Cunoscutul grup Song revine pe scena, dupa o absenta de 20 de ani, cu un concert de Craciun, care va avea loc sambata, de la ora 19.00, la Sala Radio din Capitala. Grupul coral Song a fost, intre anii 1974 si 1993, un fenomen prin sunetul sau diferit de cel al oricarui grup coral cunoscut. Evenimentul de sambata, organizat de Radio Romania in colaborare cu Asociatia Song, este o continuare a unei traditii anuale din perioada 1974 - 1993, cand, pe 15 decembrie (ziua de nastere a fondatorului si dirijorului grupului Song, regretatul Ioan Luchian Mihalea), corul propunea publicului un concert special inainte de Craciun, ca o incununare a unui an intreg de repetitii si concerte. În cei 20 de ani in care grupul nu a mai activat oficial, o parte dintre membrii sai, din tara si din afara ei, apartinand tuturor generatiilor care au trecut prin Song, au continuat sa se revada pe 15 decembrie, sa cante si sa-si aminteasca de pasiunea lor comuna pentru muzica.

Astfel ca, in 2014, sub indrumarea dirijorului Daniel Jinga, grupul Song reinstaureaza traditia de a darui publicului un concert de sarbatori, un nou inceput pentru o noua poveste a ansamblului coral. In repertoriul serii, publicul va asculta atat colinde, dar si cateva dintre "hiturile" grupului Song. Ca de obicei, la finalul concertului, vor urca pe scena toti fostii membri Song aflati in sala si, impreuna, vor canta cateva dintre cele mai reprezentative piese ale corului. Biletele pentru concert sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate "Bilete.ro", in magazinele Germanos si la casa de bilete a Salii Radio.

Targ de produse culinare si cadouri, intre 12 si 23 decembrie, in Parcul Unirii din Capitala. Targul de produse culinare si cadouri "Craciunul in bucate" va avea loc intre 12 si 23 decembrie in Parcul Unirii din Capitala, reunind produse traditionale si preparate din bucatariile Greciei, Italiei, Turciei si Iranului, dar si ateliere de creatie pentru copii. Potrivit organizatorilor, timp de 12 zile, vizitatorii se pot aproviziona de la targ cu produse traditionale, pentru mesele de Craciun si Revelion, aduse de la ferme din apropierea Bucurestiului, din Brasov si Prahova, dar si cu mancaruri si preparate din bucatariile altor tari: Grecia, Italia, Turcia si Iran. In Parcul Unirii vor fi amenajate si mini-restaurante unde se vor pregati pe loc, pe gratare si in ceaune, diferite mancaruri traditionale romanesti: pomana porcului, diverse tochituri, fasole cu ciolan, peste pe gratar pentru zile cu dezlegare la peste, dar si din bucatarii internationale: iraniana, italiana, turceasca, greceasca. Pe langa produsele culinare vizitatorii vor putea cumpara cadouri diverse de la decoratiuni de sezon, produse vestimentare, accesorii si bijuterii handmade.

In fiecare seara, vor fi organizate spectacole de colinde populare, instrumentale si vocale, dansuri si muzica populara din zonele Munteniei, Bucovinei si Maramuresului, precum si momente culturale din Grecia. De asemenea, in cadrul targului, vor fi organizate actiuni caritabile.  Pe parcursul celor 12 zile, copiii vor putea participa la ateliere de pictura pe ceramica, confectionarea decoratiunilor pentru brad din bete de inghetata si din cartoane de oua, felicitari si colaje pentru Mos Craciun, braduti din hartii de cupcake, reni din role de carton sau la atelierul de decorat turta dulce.Copiii vor avea parte si de spectacole de teatru cu tematica de sezon.Intrarea la targul "Craciunul in bucate" este libera, evenimentul fiind accesibil publicului, zilnic, intre orele 12.00 si 22.00.

Romanii au pentru sarbatori acelasi buget ca anul trecut; 70% petrec Revelionul acasa sau la prieteni. Bugetul alocat de romanii din mediul urban pentru petrecerea sarbatorilor de iarna, Craciun si Revelion, este la acelasi nivel cu cel de anul trecut, adica peste 1.500 lei, iar circa 70% vor petrece Revelionul acasa sau la prieteni, potrivit unui studiu realizat de MEDNET Marketing Research Center. "In acest context, daca in 2013 ne bucuram de o crestere a bugetului cu aproape 300 lei fata de decembrie 2012, in acest an, comparativ cu anul trecut, nu avem diferente semnificative din punct de vedere statistic care sa ne duca cu gandul la cresterea consumului", arata studiul. Astfel, pentru cheltuielile alimentare (carne, cozonac, bauturi racoritoare, fructe etc.) suma medie alocata este de 602 lei, similara cu cea din 2013 de 600 lei. In schimb, in cazul produselor nealimentare specifice sarbatorilor de iarna (decoratiuni, cosmetice, imbracaminte, incaltaminte etc.) suma medie alocata a scazut usor de la 498 lei la 467 lei.

Exista totusi oraseni (putin peste 20%) care ar dori sa cumpere de Craciun sau Revelion anumite produse alimentare, precum carnea de curcan sau vita, pestele, branzeturile frantuzesti sau sampanie, dar nu si le permit din cauza limitarilor financiare.In ceea ce priveste calatoriile/excursiile organizate in perioada sarbatorilor, se inregistreaza o crestere a numarului orasenilor care vor pleca in concediu, dar o scadere cu 375 lei a sumei medii alocate, la 1.149 lei de la 1.524 lei in 2013. O alta categorie de cheltuieli prilejuita de Sarbatorile de Iarna este cea a iesirilor in oras, la restaurant, pentru care persoanele intervievate intentioneaza sa aloce, in medie, aproximativ aceeasi suma ca anul trecut, de 372 lei. Ca si in 2013, si in acest an, aproape 90% dintre respondenti intentioneaza sa ofere cadouri celor dragi cu ocazia Craciunului si a Revelionului, in top aflandu-se articolele de imbracaminte, incaltaminte, jucariile si cosmeticele/parfumurile. Suma medie pe care orasenii intentioneaza sa o cheltuiasca in acest an pentru aceste cadouri va fi de 470 lei, anul trecut aceasta suma fiind de 465 lei.De asemenea, ca si anul trecut, mai mult de jumatate dintre respondenti nu vor cumpara nici in acest an brad natural de Craciun, preferand sa foloseasca unul artificial. Mai mult, 7,4% dintre persoanele intervievate afirma ca nu intentioneaza sa impodobeasca bradul de Craciun.

In ceea ce priveste Revelionul 2015, majoritatea orasenilor intervievati aleg sa petreaca in tara (91%), in timp ce numai 3,5% dintre vor pleca in strainatate. Dintre cei care vor sta de Revelion in tara, 68,8% vor petrece alaturi de familie, prieteni in propriile locuinte sau ale prietenilor, 13,3% vor merge la un restaurant/club, in timp ce 13,2% vor petrece intr-o statiune montana/balneara din Romania. Studiul a fost realizat pe un esantion reprezentativ pentru Bucuresti si orasele cu peste 100.000 locuitori, in perioada 25 – 28 noiembrie 2014. Au fost intervievate telefonic 800 persoane cu varsta cuprinsa in intervalul 18 – 65 ani. Marja de eroare a studiului este de ±3,46%.

Concert caritabil la Clubul Taranului pentru un copil bolnav din Republica Moldova. Roa Nwanda, Afo, Big Blunt, Sergiu & Andrei, Ana-Maria Alexie si DJ Sauce vor sustine, in 11 decembrie, la Clubul Taranului din Bucuresti, un concert caritabil ale carui incasari vor fi donate unui copil bolnav din Republica Moldova. Beneficiarul concertului, Nicusor, in varsta de 5 ani, sufera de hipoacuzie severa si mai are nevoie de 5.000 de euro pentru un implant cohlear. "Din suma totala de 25.000 de euro, costul implantului, Nicusor a primit un procesor, partea externa, in valoare de 10.000 de euro, alti 10.850 de euro fiind stransi pana in prezent", se mai precizeaza in comunicatul remis de Asociatia Sonia Maria.  Tot pentru strangerea fondurilor necesare operatiei, in 14 decembrie se va desfasura un targ de Craciun in clubul Lokal, iar la 15 decembrie, impreuna cu "Charity by 99", va fi organizata o seara de stand-up caritabil, in Club 99. Biletele pentru concertul din 11 decembrie costa 25 de lei si pot fi cumparate in seara evenimentului, de la intrarea in Clubul Taranului. Concertul va incepe la ora 22.00.

Au fost aprinse luminitele bradului de Craciun si la Betleem. Este momentul care marcheaza inceputul festivitatilor, iar o multime uriasa a umplut piata din fata bisericii unde, potrivit Evangheliilor, s-a nascut Mantuitorul. Bradul, instalat in piata din fata Bisericii Nasterii Domnului, s-a luminat in aplauzele multimii. Spectacolul a fost intregit de un foc de artificii. Ceremonia, la care a asistat si un reprezentant al Vaticanului, a deschis festivitatile dedicate Craciunului, la care in afara de localnici, sunt asteptati in jur de 100.000 de turisti. Mos Craciun n-a asteptat noaptea cea sfanta pentru a-i bucura pe copiii din Ungaria. Mosul are propriul tren, iar toti copiii pot face o plimbare in compania darnicului batranel si a elfilor lui. Cei mici sunt invatati sa colinde, iar la final primesc dulciuri si fructe de la Mos Craciun.

In piata de Craciun de la Dresda, publicul a avut ocazia sa guste dintr-o uriasa prajitura traditionala, Stollen, nelipsita din meniul de sarbatori al germanilor. Pentru desertul de 3 tone, au trudit 130 de cofetari. In Boston in schimb, pentru al 15-lea an consecutiv, peste 300 de barbati si femei au dat cu tifla gerului pentru o cauza nobila. Ca sa atraga donatii destinate programelor de sport in scoli, au alergat in costume de baie, la care au sortat scufii. Tot in folosul copiilor s-au strans bani, intr-un Sydney insorit, in urma unei intreceri pe o distanta de 5 kilometri, la care au participat 2.500 de Mosi.

Cluj: Aproximativ 200 de Mosi Craciun pe biciclete au dus cadouri unor copii cu deficiente de auz. Aproximativ 200 de persoane costumate in Mos Craciun au participat, sambata seara, la un mars pe biciclete pe strazile din Cluj-Napoca si au dus cadouri pentru 450 de copii cu deficiențe de auz si vedere, transmite corespondentul Mediafax. Participantii la actiune s-au adunat, sambata seara, in Piata Unirii din Cluj-Napoca si au pregatit 450 de pachete pentru copiii de la liceele speciale pentru deficienti de auz si vedere, dupa care au pornit pe biciclete pe strazile din zona centrala. Mosii pe biciclete au urmat traseul Bulevardul Eroilor - Piața Avram Iancu - Calea Dorobantilor - Aleea Bibliotecii - Bulevardul 21 Decembrie 1989 - strada Memorandumului - Calea Motilor - strada George Cosbuc - Aleea Stadionului, pana la Sala Polivalenta, unde i-au așteptat copiii, pe tot parcursul traseului fiind insoțiți de agenti de Politie Rutiera.a Kertesz Levente, organizatorul actiunii din partea asociatiei "Clujul pedaleaza", a spus ca pachetele, care contin dulciuri, jucarii si rechizite, au fost facute cu ajutorul unor sponsori, dar si din donatiile unor copii de la o scoala clujeana.

"Acum patru ani, cand am initiat acest eveniment, nu ne-am gandit ca va lua asa o amploare, nu ne-am gandit ca vom merge la liceele speciale pentru deficienți de auz si vedere, dar am luat decizia sa facem mai mult, nu numai sa impartim bomboane pe strada, ci sa facem intr-adevar ceva bun pentru cei care au nevoie", a spus Kertesz Levente, ininte de a pleca in mars spre Sala Polivalenta. Potrivit acestuia, jucariile din cele 450 de cadouri au fost donate de elevii Scolii "Emil Isac".

Start la sarbatorile de iarna in Rockefeller Center, din New YorkCel mai faimos brad de Craciun, aflat in Rockefeller Center, din New York, a fost impodobit miercuri seara, intr-o atmosfera de sarbatoare. La eveniment au participat staruri precum Lady Gaga, Tony Bennett, dar si cantareata Mariah Carey care a interpretat celebra melodie "All I Want For Christmas Is You". Evenimentul a fost urmarit cu emotie de miile de persoane stranse in piata Rockefeller.

Copiii sunt asteptati, de Mos Nicolae, cu filme speciale si jocuri creative, in CineGrand din Capitala cu filme speciale, jocuri creative si personaje desprinse din povestile de Craciun. In weekend, copiii din Bucuresti sunt invitati sa se bucure de cateva ore distractive alaturi de doua personaje desprinse din povestile de Craciun. Micutii vor fi pictati pe fata de amuzantele personaje si vor avea ocazia sa participe la jocurile interactive propuse de acestea. Astfel, Cine Grand Titan ii asteapta pe cei mici la un weekend plin de jocuri creative, culoare si, bineinteles, filme speciale pentru ei, potrivit unui comunicat remis Mediafax. Prin acest eveniment, Cine Grand Titan isi continua campania dedicata copiilor, inceputa pe 1 noiembrie cu ocazia Zilelor Animatiei. Cine Grand Titan dedica intreaga luna decembrie copiilor din Bucuresti, pregatind pentru acestia trei weekenduri pline de activitati distractive. Aici, micutii se vor putea pregati pentru Craciun participand la ateliere de creatie, jocuri, picturi pe fata si distractie alaturi de Mos Craciun si ajutoarele sale.

2,2 milioane de beculete de sarbatori si sute de figurine luminoase vor fi montate la Iasi, iar fantanile arteziene din Piata Unirii vor fi iluminate in sistem 3D, iluminatul festiv urmand sa fie pornit vineri seara, transmite corespondentul MEDIAFAX. Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, a anuntat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca in oras vor fi amplasate aproximativ 2,2 milioane de beculete de sarbatori, precum si sute de figurine luminoase, atat in centrul municipiului, cat si in cartiere. De asemenea, la Iasi vor fi instalati si sapte brazi, in mai multe puncte ale municipiului. "Iluminatul festiv il vom porni la Iasi pe 5 decembrie. Pe 7 ianuarie il oprim si il redeschidem pe 24 ianuarie, de Ziua Unirii”, a afirmat Nichita. Si fantanile arteziene din Piata Unirii vor fi iluminate in sistem 3D, iar pe pietonalul din centrul orasului se va desfasura si un targ de Craciun, urmand sa fie amplasate 32 de casute la care vor fi comercializate decoratiuni si diverse produse de artizanat, precum si produse alimentare. In fata Primariei Iasi va fi amenajat Oraselul Polar, unde copiii vor putea admira personaje de basm si oameni de zapada. Potrivit primarului Nichita, montarea ghirlandelor luminoase este aproape finalizata, iluminatul de sarbatori urmand sa fie pus in functiune vineri seara.  El a refuzat sa precizeze ce suma a fost alocata de municipalitate pentru sarbatorile de iarna si nici care sunt formatiile ce vor concerta de Revelion in Piata Palatului Culturii din Iasi.

Targuyl cadourilor de Craciun de la Sala Dalles din Bucuresti si-a deschis portile pentru cea de-a 20-a editie, cu braduti, globuri de sticla pictate manual, ornamente din lemn cu modele de peste o suta de ani, ciocolata belgiana, delicatese siciliene, dar si produse vestimentare si cosmetice. Bucurestenii vor avea pana in seara zilei de 23 decembrie un "Craciun ales la Sala Dalles". Cel mai vechi si mai lung targ de sarbatori din Bucuresti poate fi vizitat zilnic, intre orele 10.00 - 20.00, intrarea fiind libera. La editia din acest an a evenimentului, peste 80 de expozanti din toata tara se intrec in oferte si cadouri cu dichis. Invitatele speciale ale targului sunt actrita Adela Popescu si vedeta de televiziune Dana Rogoz, care isi vor expune in fata vizitatorilor produse create/ inspirate de ele.

Braduti in miniatura, plantati in ghivece si oferiti intr-un ambalaj personalizat din hartie ecologica sau saculeti de iuta, insotiti de un mesaj original, globuri de sticla pictate manual, ornamente din lemn care reprezinta modele vechi de peste o suta de ani, decoratiuni parfumate din anason si scortisoara, coronite de brad si macese si alte decoratiuni inedite de sezon isi cauta cumparatorii la targul de Craciun de la Dalles. Dulciuri din ciocolata belgiana in forme de casute, brazi cu broderii, castele, fulgi de zapada, delicatese siciliene din pasta de martipan, fructe si samburi trasi in ciocolata, casute din turta dulce, cozonaci si placinte, torturi in miniatura si briose vor indulci atmosfera targului. Acestora li se adauga zeci de sortimente de ceaiuri, cafea si ciocolata calda. Rasfatati vor fi si iubitorii de moda si frumusete, pentru ca la targ vor putea alege cadouri de la standurile designerilor vestimentari, ale celor care realizeaza manual bijuterii unicat si ale celor care aduc produse cosmetice bio, game variate de produse de infrumusetare din Germania, Marea Britanie, Franta si Orientul indepartat. De asemenea, fiecare cumparator al targului va participa la realizarea celei mai lungi ghirlande din Bucuresti si la tombole cu premii generoase. Jurnalul evenimentului poate fi urmarit si pe Facebook.

Concertele lunii decembrie, la Bucuresti. Indila, care a cucerit topurile cu hitul "Derniere Danse", va concerta in premiera in Romania, Sandra va reveni la Bucuresti, Stefan Hrusca va sustine concertul de Craciun, iar Corul Madrigal si Tudor Gheorghe vor aduce spriritul sarbatorilor in sufletele bucurestenilor. Luna decembrie este una dintre cele mai incarcate din an, bucurestenii avand la dispozitie foarte multe evenimente muzicale la care sa mearga. La inceputul lunii, Sandra va reveni la Bucuresti, alaturi de grupul sau de muzicieni, selectati din intreaga lume, pentru a sustine un concert. Even imentul va avea loc pe 2 decembrie, de la ora 20.00, la Sala Palatului. Un alt moment important in aceasta luna este show-ul pe care Indila il va sustine la Bucuresti. Cantareata franceza care a cucerit topurile cu hitul "Derniere Danse" va concerta in premiera in Romania, la Sala Palatului din Bucuresti, pe 7 decembrie, cand va sustine doua reprezentatii, de la ora 16.00 si de la ora 19.00. 

O traditie in apropierea sarbatorilor de iarna este si spectacolul pe care Corul Madrigal il ofera an de an. Astfel, Corul National de Camera Madrigal - Marin Constantin, dirijat de Anna Ungureanu, va sustine, pe 14 decembrie, la Ateneul Roman din Bucuresti, doua concerte de Craciun, publicul putand asculta traditionalele colinde pe care ansamblul le interpreteaza de 51 de ani. Cele doua concerte vor avea loc la ora 17.30, respectiv ora 20.00. Totodata, Tudor Gheorghe revine pe 22 decembrie, la Sala Palatului, cu o noua reprezentatie a concertului "Degeaba". Unul dintre cei mai cunoscuti artisti ai traditiei romanesti, Tudor Gheorghe reuseste de fiecare data sa prezinte concepte noi pentru concertele pe care le sustine si sa reinterpreteze intr-o maniera originala mostenirea de veacuri a romanilor.

Lista concertelor lunii decembrie 2015 in Bucuresti:

1 decembrie 11:30 - Voltaj - Aeroportul "Henri Coanda"
17:00 Concert Extraordinar cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei - Opera Comica pentru Copii
2 decembrie 20:00 Sandra & Band - Sala Palatului
3 decembrie 19.00 Recital extraordinar - Sergiu Tuhutiu - Sala Radio
20:00 Vienna Classic Orchestra - Sala Palatului
4 decembrie 20:00 Mihai Margineanu - Beraria H 
5 decembrie 19:00 Orchestra Nationala Radio, dirijor Sascha Goetzel - Sala Radio
19:00 Schonbrunn Vienna Orchestra - Sala Palatului
20:00 Sarmalele Reci - Beraria H
6 decembrie 19:00 Narcotango - Cinema Patria
7 decembrie 16:00 Indila - Sala Palatului
19:00Indila - Sala Palatului 
19:00 Corul de Copii Radio, dirijor Voicu Popescu - Sala Radio
9 decembrie 19:00 Big Band Radio - Sala Radio
10 decembrie 19:00 "Duelul Viorilor" - Orchestra de Camera Radio, dirijor Tiberiu Soare, solisti Liviu Prunaru si Gabriel Croitoru - Sala Radio
20:00 Concert tribut Lady Gaga - Beraria H
 11 decembrie 19:00 "Duelul Viorilor" - recital Gabriel Croitoru, Liviu Prunaru, Horia Mihail - Sala Radio
20:00 Pasarea Rock - Cinema Patria
 12 decembrie 17:00 Concert Extraordinar de Craciun - Opera Comica pentru Copii
19:00 "Cele trei dive" - Orchestra Nationala Radio, Teodora Gheorghiu, Aurelia Florian si Roxana Constantinescu - Sala Radio
 13 decembrie 19:00 Song, dirijor Daniel Jinga - Sala Radio
20:30 Loredana - Beraria H
 14 decembrie 16:30 Madrigal - Ateneul Roman (16.30, 20.00)
18:00 Concert caritabil "Bucurie cu o jucarie" (trupele Zero, Proconsul, Bere Gratis si Stefan Stan) - Berarira H
19:00 Mirabela Dauer - Cinema Patria
20:00 Madrigal - Ateneul Roman
 15 decembrie 19:00 Corul Academic Radio, dirijor Dan Mihai Goia - Sala Radio
20:00 Stefan Hrusca - Sala Palatului
 16 decembrie 19:00 Corul Preludiu, dirijor Voicu Enachescu - Sala Radio
20:00 Spectacol aniversar "Iata, vin colindatori!" - Sala Palatului
 17 decembrie 19:00 Orchestra de Camera Radio, dirijor Matei Pop - Sala Radio
20:00 Johann Strauss Ensemble - Sala Palatului
20:00 Concert tribut Queen - Beraria H
 18 decembrie 19:00 Gheorghe Zamfir si invitatii sai - Sala Palatului
19:00 Corul Academic Radio, dirijor Dan Mihai Goia - Muzeul National Cotroceni
19:30 Acorduri vieneze si internationale de Craciun - Sala Radio
20:00 Anna Lesko - Beraria H
 19 decembrie 17:00 Concert Extraordinar de Craciun - Opera Comica pentru Copii
19:00 "25 de ani de la Revolutia din 1989" - Orchestra Natonala Radio, dirijor Tiberiu Soare, solist Alexandru Tomescu - Sala Radio
 20 decembrie 19:30 Vienna Classic Christmas - Sala Palatului
20:00 Havasi - Sala Polivalenta
 21 decembrie 19:30 Vienna Classic Christmas - Sala Palatului
 22 decembrie 19:00 Tudor Gheorghe - Sala Palatului
 23 decembrie 19:00 Costel Busuioc & Aleksander Philarmonic Orchestra - Cinema Patria
 27 decembrie 20:00 Cargo - Beraria H
 28 decembrie 20:00 Ana Moura - Sala Palatului
 30 decembrie 20:00 Orchestra Simfonica Bucuresti - Sala Palatului

 

 

 

Aproape trei milioane de beculete pentru sarbatorile de iarna aprinse sambata, 29 noiembrie 2014 in Bucuresti. Ninsoarea gaseste Bucurestiul imbracat in haine de sarbatoare. Capitala este luminata feeric de 3 milioane de beculete colorate, pe care trecatorii s-au oprit sa le admire, asa ca bulevardele din centru sunt aglomerate. Cei care vor sa cumpere cadouri pot merge in Piata Universitatii, unde s-a deschis  targul lui Mos Craciun. La un semn cele 3 milioane de beculete au luminat Bucurestiul, pe un traseu de 24 de kilometri . Primarul Sorin Oprescu a venit insotit de nepoti, incantati ca centrul Capitalei seamana cu orasul lui Mos Craciun. La kilometrul zero al Capitalei, tabloul de iarna este completat si cu un brad de 16 metri decorat cu acadele, clopotei si luminite. O suta de casute, frumos impodobite, au transformat centrul Bucurestiului intr-un adevarat sat al sarbatorilor de iarna. Pofticiosii pot gasi de la turta dulce si cozonac pana la sarmale si vin fiert. Si pentru ca de sarbatori oamenii devin mai buni, la targ s-a lansat si campania "Daruieste, fii mai bun! Si tu poti fi Mos Craciun". Primaria Capitalei si Asociatia SOS Satele Copiilor au editat o carte cu povesti, iar banii stransi din vanzari ii vor ajuta pe 240 de copii saraci sa aiba o viata mai buna.

Timp de o luna, la Bucharest Christmas Market, vor putea fi cumparate obiecte traditionale, ceramica pictata, lemn cioplit, icoane si panzeturi brodate, costume si masti traditionale, jucarii din lemn si instrumente muzicale, globuri pictate manual, coronite din crengute de brad, ghirlande si lumanari parfumate. Unii dintre mesterii prezenti la targ vor confectiona la fata locului obiecte si podoabe. Oferta gastronomica la casute va fi, si ea, una bogata: cozonaci, vin fiert, turta dulce, placinte, magiun, dulceturi, miere, siropuri. Copiii sunt asteptati la targul de la Universitate sa il intalneasca pe Mos Craciun. Pana la sosirea acestuia, intr-o casuta special amenajata, cei mici vor fi asteptati de spiridusi si alte personaje de poveste. Daca rateaza intalnirea cu Mosul, copiii ii pot lasa scrisori, la cutia postala aflata tot pe esplanada cu statui.

Tot in Piata Universitatii, pe scena amenajata pentru Bucharest Christmas Market, sunt programate mai multe concerte, cu ansambluri de muzica populara, grupuri de copii si colindatori, ansambluri de datini si obiceiuri din toate zonele tarii, Lora, Monica Anghel, Nico, Cornelia si Lupu Rednic, Floarea Calota, Sofia Vicoveanca, Gheorghe Turda, LaLa Band, Ducu Bertzi, Gheorghe Gheorghiu, corul Simbol, Vasile Seicaru, Horia Brenciu si Loredana. Noutatea din acest an a targului o reprezinta, la capitolul muzica, spectacolul dedicat Zilei Nationale a Romaniei. Astfel, de 1 Decembrie, vor urca pe scena corul de camera Accoustic, orchestra Valahia, Floarea Calota, Traian Ilea si Valeria Codorean Ilea, Sofia Vicoveanca, Lavinia Goste, Petrica Mitu Stoian, Gheorghe Turda si Ansamblul Busuiocul din Bacau. Bucharest Christmas Market este organizat anual si se inscrie, inca de la prima editie, in reteaua internationala a celor mai importante targuri de Craciun din Europa - Christmas Markets, fiind membru oficial al acesteia. Intrarea la evenimente este libera.

Se deschide Piata de Craciun din Bucuresti! Incepand de sambata, 29 noiembrie 2014, timp de o luna, intre orele 10:00 si 22:00, targul oficial de Craciun al Capitalei isi deschide portile tuturor celor care vor sa intre in atmosfera sarbatorilor de iarna si sa se bucure, alaturi de cei dragi, de spectacole de muzica populara, colinde, trupe cunoscute, de traditiile si obiceiurile din toate zonele tarii ce marcheaza sarbatorile de iarna. Evenimentul se adreseaza tuturor categoriilor de public, intrarea fiind libera. Astfel, Piata de Craciun din Bucuresti este organizata in doua zone simbol ale Capitalei, Piata Universitatii (esplanada cu statui) si Parcul Cismigiu. Conform unui comunicat al primariei Capitalei, cele 100 de casute din Bucharest Christmas Market vor transforma centrul Bucurestiului intr-un Sat Magic al Sarbatorilor de Iarna, decorat cu peste 14 tone de cetina, precum si traditionalul brad de Craciun, de 16 metri, decorat cu acadele, clopotei si luminite.

Astfel, timp de o luna, la Bucharest Christmas Market iubitorii de frumos pot achizitiona obiecte traditionale, ceramica pictata, lemn cioplit, icoane si panzeturi brodate, costume si masti traditionale, jucarii din lemn si instrumente muzicale, globuri pictate manual, coronite din crengute de brad sau ghirlande si lumanari parfumate. De asemenea vizitatorii se pot delecta cu produse traditionale romanesti, cozonaci, vin fiert, turta dulce, placinte aburinde, magiun, dulceturi, miere, siropuri etc. si pot cumpara cadouri inedite celor dragi. Totodata, unii dintre mesterii prezenti la eveniment vor confectiona la fata locului obiecte si podoabe, aceste ateliere permitand publicului sa redescopere frumusetea artei, traditiilor si obiceiurilor populare romanesti. Copiii din Bucuresti, si nu numai, sunt asteptati in targul de la Universitate unde il vor intalni pe Mos Craciun. Pana la sosirea Mosului, in casuta special amenajata, cei mici vor avea bucuria intalnirii cu spiridusi si alte personaje de poveste. De asemenea, copiii pot lasa scrisorile pentru Mosul la cutia postala a acestuia, intr-un loc special amenajat.

Pe scena Bucharest Christmas Market vor avea loc o serie de spectacole ce reunesc pe aceeasi scena artisti de renume din toate genurile muzicale: ansambluri de muzica populara, grupuri de copii, grupuri de colindatori, ansambluri de datini si obiceiuri din toate zonele tarii, precum si trupe cunoscute. Pe scena din Piata Universitatii vor urca aristi ca : Mandinga, Connect-R, Lora, Monica Anghel si Nico, Cornelia si Lupu Rednic, Floarea Calota, Sofia Vicoveanca, Gheorghe Turda, LaLa Band, Ducu Bertzi, Gheorghe Gheorghiu, corul Simbol,Vasile Seicaru si Loredana si Horia Brenciu.

Noutatea din acest an o reprezinta concertul din data de 1 Decembrie, dedicat Zilei Nationale a Romaniei. Bucharest Christmas Market are, ca in fiecare an, si o componenta sociala, in cadrul Targului desfasurandu-se Campania "Daruieste, fii mai bun! si tu poti fi Mos Craciun...." organizata de Primaria Municipiului Bucuresti prin creart, in parteneriat cu Asociatia SOS Satele Copiilor Romania. Prin aceasta campanie, tuturor vizitatorilor li se ofera prilejul de a fi Mos Craciun pentru copiii din SOS Satele Copiilor Romania si de a simti bucuria unica de a darui. Vizitatorii sunt invitati la casuta SOS pentru a sprijini SOS Satele Copiilor Romania sa ofere celor 240 de copii o familie unde acestia cresc, se dezvolta si se bucura de clipele frumoase ale copilariei. La Casuta SOS va fi amplasat "un bradut al dorintelor" impodobit cu stelute in care copiii i-au scris lui Mos Craciun ce isi doresc. Vizitatorii care vor sa se implice pot alege o steluta din brad si pot face o donatie in beneficiul copiilor defavorizati din Romania. Totodata, vizitatorii pot face donatii de carti si jucarii, zilnic, pana pe 26 decembrie 2014, la Casa lui Mos Craciun, unde organizatorii au amenajat o urna speciala pentru campania umanitara.

GALERIE FOTO cu Sibiul iluminat de Craciun

Primul oras care a dat tonul sarbatorilor de iarna in Romania a fost Sibiul. Viceprimarul municipiului, Astrid Fodor, a deschis pe 14 noiembrie Targul de Craciun si a pornit iluminatul festiv de sarbatori. El i-a invitat pe sibieni sa cante imnul impreuna cu primarul Klaus Iohannis, imagini cu acesta fiind proiectate pe un ecran de pe scena. De obicei, targul era deschis de primarul Klaus Iohannis si multi dintre sibienii prezenti in Piata Mare din oras s-au asteptat sa-l vada, considerand ca este ocazia potrivita de a-si lua "Ramas bun” de la oras. Odata urcata pe scena din centrul orasului, Astrid Fodor i-a indemat pe sibieni sa recunoasca ca le lipseste Klaus Iohannis.

Sibienii au scandat minute in sir numele lui Klaus Iohannis, dupa care au fost invitati de Astrid Fodor sa cante imnul alaturi de acesta, iar pe ecranul de pe scena au fost proiectate imaginile dintr-o conferinta de presa din campania electorala in care Klaus Iohannis canta imnul. La eveniment au participat si reprezentanti ai mai multor culte religioase. La finalul discursurilor, Astrid Fodor a actionat butonul care aprinde plasa de lumini din Piata Mare si luminile care decoreaza bradul de Craciun.

Santa Claus Kingdom: Mos Craciun din Finlanda vine la Bucuresti pentru a afla ce isi doresc copiiiMos Craciun din Finlanda va vizita regatul sau din Bucuresti, intre 10 si 14 decembrie, in prima sa vizita oficiala in Romania, timp in care copiii ii vor putea spune ce-si doresc sa primeasca de sarbatori si se vor putea fotografia alaturi de "batranelul cu plete dalbe", potrivit unui comunicat al organizatorilor evenimentului, citati de Mediafax. Prezentata de Divertiland in parteneriat cu Ambasada Finlandei, vizita lui Mos Craciun va fi o incursiune in magia sarbatorilor de iarna si bucuria de a petrece timp de calitate alaturi de familie si cei dragi. Autenticul Mos Craciun ii va astepta pe copii, dar si pe adulti la Santa Claus Kingdom, pentru a primi scrisorile cu dorintele lor de Craciun si pentru a face poze impreuna. "In Laponia, avem deja multa zapada si frig. Ziua este mult mai scurta, iar in curand nu vom mai vedea razele soarelui. in limba finlandeza, aceasta perioada este numita «kaamos». Am auzit ca ajutoarele mele vor deschide in curand un loc special in Bucuresti. Astept cu nerabdare sa ne intalnim in Regatul meu din Bucuresti si sa va urez un Craciun Fericit!", spune Mos Craciun intr-un mesaj adresat admiratorilor sai romani.

Mos Craciun sau Joulupukki este o traditie scandinava si provine din partea de nord a Finlandei, Laponia. Casa si atelierul lui Mos Craciun sunt situate in muntii Korvatunturi. Muntele este alcatuit din trei varfuri care seamana cu niste "urechi" (in limba finlandeza fiind numite "korva"). Legenda spune ca aceste urechi sunt asemanatoare unor antene care il ajuta pe Mosul sa asculte dorintele copiilor de pretitutindeni. Joulupukki-ul finlandez primeste milioane de scrisori anual. De obicei, el poarta haine de culoare rosie si calatoreste intr-o sanie trasa de reni. Mos Craciun (Joulupukki) are o sotie, numita Doamna Mos Craciun sau Joulumuori. impreuna cu sotia sa, Mos Craciun traieste si lucreaza in Korvatunturi, Laponia. Asistentii sai sunt numiti tonttu, fiind fiinte umane cu caracter de copil. "Suntem fericiti sa il gazduim pe autenticul Mos Craciun pentru prima data in Romania, pe care noi il consideram Ambasadorul finlandez al Craciunului. Sunt sigura ca vizita acestuia va fi primita cu caldura de catre mii de copii care vor avea oportunitatea sa il cunoasca si sa ii impartaseasca dorintele lor de Craciun", a declarat Ulla Vaisto, ambasadorul Republicii Finlanda la Bucuresti.

Santa Claus Kingdom, care va avea loc in perioada 28 noiembrie 2014 - 7 ianuarie 2015, va aduce in Romania si prima partie de schi acoperita, cu o lungime de 32 metri si o inaltime de 6 metri, un patinoar acoperit, partie de tubbing, carusel, zona de biciclete si karting cu pedale, perete de escalada, trambuline si jocuri gonflabile. Evenimentul va include si peste 50 de evenimente si activitati, precum ateliere, spectacole de teatru, concerte de Craciun, spectacole de magie si parade. "Regatul Craciunului" va fi amplasat pe o suprafata de 5.000 de metri patrati, in incinta Atlas Business Center din soseaua Pipera. Santa Claus Kingdom se adreseaza familiilor, adolescentilor si copiilor. Santa Claus Kingdom va fi deschis zilnic pana la ora 21.00. Preturile biletelor de intrare la eveniment incep de la 25 de lei. Mai multe informatii se gasesc pe site-ul www.santaclauskigdom.ro, precum si pe pagina de Facebook a evenimentului.

Brad cu varsta de 140 de ani si inalt de 25 de metri, instalat in Piata Sfatului din Brasov

Un brad cu varsta de 140 de ani si inalt de 25 de metri a fost instalat, marti, in Piata Sfatului din Brasov si va fi impodobit cu zeci de mii de beculete si mii de metri de ghirlande luminoase si beteala, Primaria alocand 200.000 de lei pentru ornamentele de sarbatori care vor fi montate in oras. Bradul a fost adus din zona Timisu de Sus, de pe un teren aflat in proprietatea municipiului Brasov, iar in urmatoarele zile acesta va fi impodobit cu zeci de mii de beculete si mii de metri de ghirlande luminoase si beteala, in culorile alb si argintiu. De altfel, toate ornamentele luminoase care vor fi instalate in oras vor fi in culorile alb si argintiu.

Potrivit primarului Brasovului, George Scripcaru, pentru iluminatul si spectacolele de sarbatori municipalitatea a alocat 200.000 de lei, la fel ca anul trecut. ”Ca in fiecare an, dorim sa le oferim brasovenilor si turistilor un oras din poveste care va incepe, conform traditiei, cu aprinderea luminilor de sarbatori in data de 6 decembrie, cand va fi deschis si Targul de Craciun din Piata Sfatului, extins si pe strada Michael Weiss. ii asteptam pe toti brasovenii, de Mos Nicolae, sa aprindem impreuna luminile sarbatorilor de iarna la Brasov”, a declarat primarul George Scripcaru, intr-o conferinta de presa. Bradul din Piata Sfatului va fi impodobit cu aproximativ un kilometru de siruri si conuri luminoase, care vor imbraca tulpina si ramurile, iar la exterior vor fi montate 900 de metri de siruri verticale cu 18.000 de becuri si flashuri. Pe varful crengilor va fi montata o spirala de 1.200 de metri de turturi cu leduri, cu aproximativ 70.000 de luminite, precum si siruri de globuri rosii si argintii si beteala argintie. In varf va fi asezata o stea luminoasa de 1,5 metri inaltime.

In fata bradului se va fi adus un urs urias, din leduri, precum si un ren luminos. De asemenea, Casa Sfatului va fi impodobita, iar pe balustrade si streasina a inceput montarea turturilor luminosi, pe grilajele de la ferestre au fost instalate stelute luminoase, iar in balcon au fost amplasate sase candelabre cu leduri. Cei noua stalpi de iluminat din Piata Sfatului au fost imbracati in siruri luminoase. Piata Enescu va fi, de asemenea, un punct central al sarbatorilor de iarna. Acolo va fi amenajat un orasel al copiilor si va fi amplasat un brad impodobit cu siruri luminoase, turturi si globuri, iar piateta va fi traversata de siraguri de turturi luminosi de care vor fi prinsi sase reni. in plus, gangul dintre Piata Sfatului si Piata Enescu va fi iluminat cu siruri de turturi.

O alta artera importanta din centrul vechi al Brasovului este strada Republicii, care va fi acoperita cu un plafon luminos de 500 de metri lungime si 10 metri latime, iar la intrarea dinspre Modarom vor fi amplasati doi ingerasi din leduri. O alta bolta luminoasa va fi montata si pe strada Michael Weiss. Ornamentele luminoase vor fi si pe stalpii de iluminat din centrul vechi, pe bulevardul Eroilor, strazile Muresenilor, G. Baritiu, Livada Postei, N. Iorga, unde vor fi montate 80 de modele cu stelute, de 2,8 metri inaltime si un metru latime, iar in Parcul Titulescu, in zona locului de joaca vor fi montate, de asemenea, modele luminoase. Primarul George Scripcaru va aprinde iluminatul de sarbatori in 6 decembrie, incepand cu ora 17.00, cand pe scena din Piata Sfatului vor urca colindatori, iar evenimentul se va incheia cu un concert Andra. Odata cu aprinderea iluminatului festiv, in fiecare week-end pe scena din Piata Sfatului vor urca colindatori, iar in perioada 21-23 decembrie pe scena din Piata Sfatului va avea loc spectacolul ”Nasterea Ta, Doamne IIsuse!“

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Cadouri de Craciun... din viitor! Cum poti sa le oferi celor dragi daruri care inca nu exista
Cadouri de Craciun... din viitor! Cum poti sa le oferi celor dragi daruri care inca nu exista

V-ati gandit vreodata ca de Craciun ati putea oferi daruri care inca nu au fost produse?

3 cadouri romantice de Craciun la care sigur nu v-ati fi gandit niciodata. Cum ii puteti cuceri inima cu un dar
3 cadouri romantice de Craciun la care sigur nu v-ati fi gandit niciodata. Cum ii puteti cuceri inima cu un dar

Vreti sa va aratati iubirea fata de el sau ea si nu stiti cum? Iata trei idei de cadouri romantice, dar deloc banale, care va vor oferi un Craciun plin de iubire

85% dintre romani isi petrec sarbatorile de iarna acasa. Cat costa cateva zile de relaxare intr-o statiune consacrata
85% dintre romani isi petrec sarbatorile de iarna acasa. Cat costa cateva zile de relaxare intr-o statiune consacrata

Tot mai putini romani isi permit sa plece de acasa intr-o scurta vacanta de iarna. Dintre ei, 85% prefera sa ramana in tara. Cele mai mici preturi sunt in zonele fara partii de schi, iar la polul opus sunt statiunile consacrate.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.