Cornel Diaconu a murit la varsta de 65 de ani. Regizorul suferea de cancer
Regizorul, scenaristul si producatorul Cornel Diaconu, cunoscut pentru filmul "Cenaclul Flacara - Te salut, generatie in blugi!", a murit la varsta de 65 de ani, din cauza unui cancer, marti seara, in locuinta sa din Bucuresti, scrie Mediafax.
Regizorul, scenaristul si producatorul Cornel Diaconu, cunoscut pentru filmul "Cenaclul Flacara - Te salut, generatie in blugi!", a murit la varsta de 65 de ani, din cauza unui cancer, marti seara, in locuinta sa din Bucuresti, au declarat pentru Mediafax surse apropiate familiei.
Regizorul Cornel Diaconu s-a nascut pe 13 septembrie 1949, in Galati. Si-a inceput cariera ca operator de imagine, in 1974, lucrand la filmele "De buna voie si nesilit de nimeni" si "Fair Play".
Alegeri 2024
23:15
Al doilea partid care anunță că îl va susține pe Călin Georgescu în turul 2. „Avem şansa la un preşedinte suveranist”
22:50
Partidul care anunță că îl va susține pe Călin Georgescu, cu o condiție. „Nu am încredere în el, dar nu am alternativă”
22:33
Reacția oamenilor de afaceri după victoria obținută de Călin Georgescu în primul tur al prezidențialelor: "Un duş cu gheaţă"
22:31
Nicu Ștefănuță, mesaj de susținere pentru Elena Lasconi în turul doi: „Asta este calea pe care trebuie să o alegem”
A debutat apoi ca regizor de filme documentare, precum pelicula de propaganda comunista "Familia Mea" (1981), despre santierul national al tineretului din Rovinari, judetul Gorj, dar si "Cele mai frumoase clipe", despre santierul national al tineretului de la Combinatul siderurgic Galati.
A filmat spectacolele Cenaclului Flacara in perioada 1982 - 1983, realizand si filmul "Cenaclul Flacara - Te salut, generatie in blugi!", interzis timp de 25 de ani, iar in anul 1983 a regizat cu putine din aceste filmari o pelicula de 65 de minute, cu acelasi titlu.
De asemenea, a regizat in 1982 scurtmetrajul "Tema 13 - Batranete", castigator al marelui premiu la Festivalul International al Filmului de la Bilbao, Spania, "Salutari de la Agigea" (1984), "Escapada" (1986), pentru care a scris si scenariul, "Niste baieti grozavi" (1987), "De ce are vulpea coada?" (1988), "Intamplari cu Alexandra" (1989), "Paradisul in Direct" (1997).
Cornel Diaconu a fost si regizor si producator de spectacole, a fost coproducator al filmului "A doua cadere a Constantinopolului" (1994), realizator al Festivalului Callatis, precum si producatorul celebrului spectacol etno-rock simfonic sustinut de Felicia Filip si formatia K1 (2009).