Pretul urias cu care a fost vanduta vila de protocol in care a locuit Mircea Geoana. Noul proprietar vrea sa o demoleze


Ultimul update: Sambata 17 Ianuarie 2015 01:39
Data publicarii: Miercuri 14 Ianuarie 2015 18:18
Categorie: Stiri actuale

Peste un milion de euro. Atat a platit astazi un dezvoltator imobiliar pentru casa de protocol in care locuieste Mircea Geoana.

Potrivit agentiei de presa Mediafax la licitatie a participat si un avocat din partea familiei, insa, cel mai probabil, n-a oferit o suma pe masura. Noul proprietar nu a dat atatia bani pentru ca s-a indragostit de arhitectura vilei. Din contra, vrea sa o demoleze, si sa ridice pe terenul din centrul Bucurestiului, un bloc de locuinte.

Vila din cartierul Dorobanti are opt camere, parter si etaj, si o suprafata utila de 270 de metri patrati. In aceasta dimineata RAAPPS a scos proprietatea la licitatie cu strigare. Potrivit unor surse in cursa s-au inscris un dezvoltator imobiliar, dar si Mihaela Geoana, probabil in speranta ca va putea sa cumpere casa in care a stat in chirie.

Licitatia a pornit de la 730.000 de euro. In cele din urma castigatorul a dat pe proprietate 1.230.000 de euro. Nu este interesat de vila in sine, ci de terenul de 550 de metri patrati pe care aceasta este construita.

Noul proprietar a declarat pentru Mediafax ca intentioneaza sa demoleze vila si sa ridice in locul ei o cladire de birouri sau de apartamente.

Vila este la doi pasi de Televiziunea Romana, intr-un cartier in care locuiesc diplomati, politicieni sau oameni de afaceri. Castigatorul a platit peste 2.000 de euro pentru fiecare metru patrat de teren.

Casa se afla insa intr-o zona protejata, potrivit lui Nicusor Dan, presedintele asociatiei ''Salvati Bucurestiul'': "In cazul acesta nu avem o cladire care sa fie individual monument istoric. Dar este intr-o zona construita protejata. Pentru ca o astfel de cladire sa fie demolata trebuie un aviz de la Ministerul Culturii. Ministerul Culturii nu ar trebui sa-l dea: e o cladirea valoroasa".

Mircea Geoana nu mai are dreptul la o locuinta de protocol dupa ce a renuntat in decembrie la functia de inalt reprezentant al guvernului. Politicianul a declarat ca in ultima ani a platit lunar cate 3.000 de euro chirie pentru casa din Dorobanti.

VIDEO PROTVPLUS.RO