Trei români au murit, iar alți doi sunt în stare gravă în urma unui accident cumplit, produs în Cehia. Se întorceau de la muncă din Marea Britanie, însă mașina lor a fost izbită pe autostradă de un alt vehicul. Rudele victimelor au plecat în Cehia.

 

Impactul a fost surprins de camerele de supraveghere. Remorca în care se aflau cei cinci români a fost lovită de un şofer care circula cu viteză. În urma impactului, mașina cu ai nostri s-a dezechilibrat, s-a răsturnat, iar pasagerii au fost aruncați pe asfalt.

 

Unul dintre pasageri, un bărbat de 49 de ani din Comănești, a murit pe loc din cauza rănilor. Bărbatul se întorcea de la muncă din Marea Britanie pentru a pregăti nunta unicului său fiu.

Verișorul victimei: Au fost în Anglia, 10 ani plecaţi. A venit acasă să se bucure de altceva. Avea băiatul acum se pregăteau să facă nuntă.

Verișoara victimei: Oamenii de acolo.. Au sunat. Este o adevărată nenorocire. Este.

Celelalte două victime sunt soț și soție. Au fost duși cu elicopterul la spital, însă au murit la scurt timp, în ciuda eforturilor depuse de medici. Amândoi se întorceau din Germania, pentru înmormântarea unei rude.

Pastor: Familia este foarte marcată, comunitatea este foarte marcată de evenimentul acesta pentru că ei erau o familia bună.

Primarul comunei Băcești: Oameni cumsecade, oameni la locul lor. Își făcuse casă aici. Toata familia lor e în Germania.

La volan se afla un bărbat de 43 de ani, care era așteptat acasă de soţie şi de cele două fete ale lor. El a scăpat cu viață, dar este internat în stare gravă.

Familiile îndoliate sunt în Cehia pentru a aduce în țară trupurile neînsuflețite.