Veveritele din Bistrita care stau intr-o casa de 4.000 de euro, cumparata de primarie. "De banii astia, imi luam o masina"

Ultima actualizare: 02-05-2016 09:15

Sase veverite au devenit vedete in Bistrita inca din prima zi in care au fost aduse in parcul din oras. Ce-i drept, sunt foarte simpatice, au recunoscut localnicii, dar cam scumpe.

Primaria a platit aproape 4.000 de euro pentru animale si pentru a le construi o casa. Oamenii spun insa ca s-au obisnuit cu ideile scumpe ale autoritatilor locale, care au mai cheltuit 17.000 de euro pe decoratiuni.

Zeci de copii au venit sa cunoasca simpaticele veverite. Aduse de la o crescatorie din Oradea, au acum casa in mijlocul parcului din Bistrita, insa nu una oarecare. Investitia a fost costisitoare pentru municipalitate, dar, spun oamenii, a fost ideea primarului sa mai invioreze putin atmosfera in oras. 

"14.000 de lei realizarea volierei si veveritele au costat 450 de lei bucata", declara Mihai Rusti, purtatorul de cuvant al Primariei Bistrita.

"De 4000 de euro, imi luam o masina", spune un localnic. Initial, proiectul ar fi costat aproape 5000 de euro, dar pentru ca locuitorii s-au revoltat, Primaria a scazut pretul cu mai bine de 1000 de euro.

Chiar daca au costat cam mult, simpaticele animalute au adus zambetul nu numai pe buzele copiiilor, ci si ale adultilor.

"Mie mi se pare o idee foarte buna, in principal pentru copilasi si cred ca nu le strica nici oamenilor sa vada asemenea animalute frumoase", este de parere un alt localnic. 

Deocamdata, veveritele vor sta in captivitate, pana cand se vor inmulti, sustin reprezentantii Primariei. Apoi, vor fi eliberate prin parc, precum in Londra.

"Trunchiul de copac, cat si casutele, sunt pentru a se adaposti veveritele, pentru a-si crea cuiburi, pentru a se inmulti si a se juca", explica Daniel Iuga, proprietarul unui pet shop.

Veveritele, spun oamenii, nu sunt singurele distractii scumpe ale bistritenilor. In urma cu doi ani, Primaria a mai cumparat 10 mere gigantice si tot atatia struti decorativi, care au costat aproape 17.000 de euro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO