Vasile Blaga, la DNA Ploiesti. Fostul sef al PNL, suspectat de trafic de influenta, a apelat pana acum la dreptul la tacere


Ultimul update: Sambata 19 Noiembrie 2016 07:22
Data publicarii: Miercuri 16 Noiembrie 2016 09:37
Categorie: Stiri actuale

Fostul lider liberal Vasile Blaga s-a prezentat miercuri dimineata la sediul DNA Ploiesti, acesta fiind urmarit penal sub control judiciar pentru trafic de influenta de procurorii acestei structuri de Parchet.

Blaga a refuzat sa ofere detalii cu privire la prezenta sa la DNA, spunand ca declaratiile pe care le are de facut le va da in fata procurorilor anticoruptie.

Surse apropiate anchetei au declarat ca la prezentarile sale anterioare la sediul Parchetului, Blaga a facut uz de dreptul la tacere.

Conform DNA, Blaga este acuzat de primirea in mod repetat, in perioada 2011 - 2012, in trei randuri, prin interpus, a sumei totale de 200.000 euro, precum si de la Gheorghe Stefan a sumei de 500.000 euro, despre a caror provenienta avea cunostinta.

Procurorii sustin ca, in 2009, in cadrul formatiunii politice aflate la guvernare, a existat o intelegere vadita intre persoane cu functii de conducere - secretarul general Vasile Blaga si vicepresedintele Gheorghe Stefan -, in sensul obtinerii de bani pentru partid.

Emil Boc, Adriean Videanu si Ion Ariton, audiati la DNA Ploiesti in dosarul in care este urmarit penal Vasile Blaga
Vasile Blaga, la DNA Ploiesti. Procurorii i-au pus sechestru pe imobile care valoreaza 700.000 de euro
VIDEO PROTVPLUS.RO