Vaccinul împotriva coronavirusului ar putea fi insuficient pentru eradicarea bolii, atrage atenția doctorul Anthony Fauci

Ultima actualizare: 13-11-2020 10:00
anthony fauci
Getty

Vaccinul împotriva coronavirusului ar putea să nu fie suficient în eradicarea bolii, consideră medicul infecționist-șef Anthony Fauci, care a fost numit consilier pe probleme de coronavirus de către președintele ales Joe Biden.

Anthony Fauci nu a vrut să conteste importanța unui vaccin pentru COVID-19, dar a atras atenția că acesta trebuie dublat de măsurile sanitare deja cunoscute.

„Cred opusul...chiar cred. Cavaleria vine, dar nu lăsaţi armele, continuaţi lupta, pentru că nu a ajuns încă. Ajutorul este pe drum, dar nu a sosit încă”, a spus Fauci la un webinar găzduit de institutul de cercetări Chatham House, potrivit news.ro.

„Pentru mine este mai mult un stimulent de tipul ‘Vă rog, nu cedaţi. Nu disperaţi, sfârşitul este aproape’, ca opoziţie la ‘Hei, putem pleca, nu vă mai îngrijoraţi’. Nu putem pleca. Trebuie să continuăm să dublăm măsurile de sănătate publică”, a adăugat el.

„Mă îndoiesc că vom eradica această boală. Cred că avem nevoie de un plan, să o ţinem sub control cronic. Poate fi ceva care devine endemic, de care trebuie să ţinem seama. Sigur, nu va mai fi o pandemie pentru mult timp, pentru că vaccinurile vor schimba acest lucru”, a mai spus Fauci.

Fauci a făcut aceste declarații la trei zile după că Pfizer şi BioNTech au anunţat că vaccinul lor candidat are o eficacitate de peste 90% în prevenirea infecţiilor cu noul coronavirus.

Numărul cazurilor noi de infecţii cu noul coronavirus creşte puternic în Statele Unite, cu peste 100.000 pe zi. În primele 10 zile din noiembrie, în SUA au fost înregistrate peste 1 milion de cazuri noi.

Potrivit COVID Tracking Project, în Statele Unite sunt spitalizaţi 65.368 de oameni cu noul coronavirus.

În total, în SUA au fost înregistrate peste 10,4 milioane de cazuri de infecţii cu noul coronavirus şi peste 241.000 de decese asociate acestei boli.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO