Urmarire incredibila joi noapte, intr-o localitate din Timis, unde niste indivizi au spart un magazin. In timpul jafului, cei trei suspecti si-au dat seama ca au fost vazuti si au fugit cu o masina.

Un tanar i-a urmarit, insa dupa cativa kilometri, hotii au ramas impotmoliti pe camp. Dar au luat numerele de inmatriculare si au incendiat autoturismul, ca sa isi piarda urma.

Totul s-a intamplat in comuna Darova, din judetul Timis, mult dupa miezul noptii. Indivizii au spart lacatele de la intrarea in magazin, dar si de la o magazie. Au cautat bani sau bauturi alcoolice, insa nu au gasit nimic. Se pregateau sa plece, cand au fost surprinsi de un tanar care a aprins farurile autoturismul. In acel moment, hotii s-au speriat, au fugit, dar s-au impotmolit pe camp. Ca sa nu lase nicio dovada, au luat numerele de inmatriculare si au incendiat masina.


Niciunul dintre ei nu a fost prins pana la aceasta ora si nici nu se stie cine sunt. Ciudat este ca in aceeasi localitate, la distanta de doar doua ore, a mai fost spart un magazin, de unde s-au furat bunuri in valoare de 1600 de lei. Nici in acest caz, suspectii nu sunt identificati.

Acest magazin a mai fost spart de doua ori pana acum, in mai putin de un an de zile, iar in total, hotii au facut o paguba de aproape 20.000 lei. Proprietarii au invatat lectia, iar la inchidere, golesc magazinul de bani si de produsele valoroase. In imaginile surprinse de camera de supraveghere se observa unul dintre indivizi, mascat cu o cagula, care cauta sub tejghea dupa bani. Merge apoi intr-o alta incapere, dar nici acolo nu gaseste nimic. La plecare, sunt surprinsi de un vecin.

Petrica Duicu, administratorul magazinului: "Prietenul meu o luat-o dupa ei cu microbuzul. M-a sunat intre timp. La o intersectie, au sarit canalul, acolo s-au dat jos, unul a luat niste pietre a aruncat dupa el, or luat numerele, au dat foc la masina. Erau pregatiti in mod sigur”

Din autoturismul inmatriculat in Austria nu a mai ramas nimic.

Bogdan Mutu, ISU Timis: "S-a actionat pentru lichidarea incendiului, autoturismul a ars in proportie de 100%, cauza probabila a incendiului este actiune intentionata"

Oamenii din comuna sunt disperati. In fiecare saptamana cineva este pagubit si pana acum nimeni nu a fost tras la raspundere. Intr-un sigur caz au fost prinsi doi suspecti, insa au fost eliberati pentru ca nu reprezentau unu pericol social.

Localnic: "De furat se fura, se sparge. Mie imi pare rau ca nu se prind, nu stiu din ce cauza"

Sorin Tilihoi, primar Darova: "Se fura bine. Deci se fura, as putea spune la pont pentru ca s-au dus exact la persoanele care nu cu mult timp au venit cu materiale, cu scule, din strainatate"

Deocamdata au fost deschise doua dosare penale pentru furt, dupa evenimentele de azi-noapte- ambele cu autor necunoscut.