Urmărire ca în filme pe străzile Iașiului. Un șofer care a șicanat în trafic un alt conducător auto, accidentându-l în cele din urmă nu a oprit la semnalele polițiștilor și a pornit într-o goană de 15 kilometri până într-o comună de lângă oraș.

Aici individul de 28 de ani a fost oprit doar după ce polițiștii l-au blocat și l-au silit să iasă din șosea.

Cursa nebună a început puțin înainte de miezul nopții din cartierul Tătărași din Iași. Aici după o șicanare în trafic între doi șoferi a urmat o tamponare.

Speriat, bărbatul care susține că fusese acroșat a sunat la 112 și, odată cu polițiștii, a plecat și el în urmărirea agresorului.

O jumătate de oră mai târziu, în comuna Țuțora, fugarul a fost prins după ce polițiștii de la rutieră și cei de frontieră i-au blocat accesul într-o intersecție și l-au scos de pe șosea.

Chiar și așa, individul a încercat să fugă, însă a fost prins și încătușat.

Ioan Bălea, purtător de cuvânt IPJ Iași: ”Șoferul în vârstă de 28 de ani a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, însă acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge și urină, în vederea stabilirii alcoolemiei și prezenței unor substanțe psihoactive".

Potirivit polițiștilor, individul le-a prezentat două permise de conducere, unul valabil și unul fals. Acum pe numele bărbatului, anchetatorii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și fals material în înscrisuri oficiale.