Unul dintre cei mai periculosi ucigasi inchisi in puscariile din Romania a cerut iar sa fie eliberat. Decizia judecatorilor

Ultimul update: Duminica 07 Mai 2017 07:09
Data publicarii: Joi 04 Mai 2017 18:17
Categorie: Actualitate

Asasinul disidentului Gheorghe Ursu ramane in spatele gratiilor cel putin pana la primavara viitoare.

Tribunalul Ilfov a decis joi definitiv sa ii respinga lui Marian Clita cererea de eliberare conditionata din penitenciarul Jilava, unde ispaseste o alta condamnare, primita dupa ce a omorat o stewardesa norvegience. 

Marian Clita este considerat unul dintre cei mai periculosi ucigasi inchisi vreodata in inchisorile din Romania. El ispaseste o condamnare de 14 ani de inchisoare pe care a primit-o in Norvegia, dupa ce in 2010 a ucis cu salbaticie, in Danemarca, o stewardesa, pe care a incercat si a si reusit sa o jefuiasca.

Acum, dupa atatia ani petrecuti in spatele gratiilor, Clita a cerut sa fie eliberat conditionat pentru ca a ispasit mare parte din pedeapsa, insa judecatorii de la Tribunalul Ilfov au decis, cum de altfel facusera si judecatorii de la Sectorul 4, ca nu este momentul ca acest detinut, considerat a fi periculos, sa fie eliberat inainte de a-si ispasi intreaga pedeapsa.

De alfel, convins ca nu ii poate convinge pe judecatori ca poate fi eliberat conditionat, fiind prezent in sala de judecata si temandu-se ca judecatorul l-ar putea privi in ochi si astfel si-ar face o parere despre el, Clita a cerut sa nu fie dus la proces, iar judecata sa se faca in lipsa.

Soferul roman arestat in Spania pentru ca in camionul sau au fost gasiti 8 irakieni a fost eliberat. Ce au spus autoritatile

Asadar, cererea de eliberare conditionata i-a fost respinsa, iar judecatorii i-au atras atentia ca urmatoarea solicitare de a fi eliberat conditionat o poate face de abia pe 1 martie 2018. 

Marian Clita este asasinul disidentului Gheorghe Ursu, cel pe care l-a ucis in beciurile Securitatii in anul 1985. A fost condamnat definitiv in anii 2000 si dupa 9 ani petrecuti in spatele gratiilor, a fost eliberat conditionat. Ulterior, a fost implicat intr-o talharie si a fost arestat preventiv. Iar dupa aceea, a venit aceea poveste care a terorizat intreaga Peninsula Scandinava.

Din Copenhaga a fost extradat in Romania si i s-a interzis, practic, sa mai ajunga vreodata acolo. Asadar, cel putin deocamdata, Clita ramane in spatele gratiilor, urmand ca, cel mai probabil, la primavara sa reitereze, sa faca o noua cerere de eliberare conditionata. Atunci va afla daca este cazul sau nu sa iasa din inchisoare.

Mircea Basescu va ramane in spatele gratiilor de Pasti. Tribunalul a respins definitiv cererea de eliberare conditionata

Mircea Basescu va ramane in spatele gratiilor de Pasti. Tribunalul a respins definitiv cererea de eliberare conditionata

restaurant

Metoda prin care un bărbat din București păcălea clienții unor restaurante și le lua banii

Focuri de armă pentru aplanarea unui conflict izbucnit între două familii din Gorj

Cursă pe gheață, încheiată cu succes de doi români pe lacul Baikal la -30 de grade

Momentul în care un hoț fură telefonul unei secretare din Cluj Napoca chiar în timpul serviciului

Accident grav în Ilfov: 7 persoane, printre care şi 2 copii, sunt rănite

Motivul pentru care șoferii care s-au șicanat pe Valea Oltului nu pot fi sancționați

targ locuri de munca

Aglomerație la un târg de joburi pentru ștampila de șomaj. Foști deținuți, cei mai interesați de un loc de muncă

Situaţie alarmantă în Rezervația Biosferei Delta Dunării. Specia pe cale de dispariție

Fenomene stranii în garsoniera în care au fost găsite oase umane. Ce ar fi pățit proprietarul într-o noapte

Viorica Dăncilă, la "Simfonia lalelelor”. Fetiță de 3 ani, pusă să facă acrobații

Pompierii din Capitală au participat la un exercițiu. Sfaturile care pot salva vieți

Florin Buliga, bărbatul care și-a ucis soția și copiii, rămâne în spatele gratiilor