Unitatea de elita a Armatei Romane pleaca in Afganistan. Povestile emotionante ale "Rechinilor Albi" si ale familiilor lor


Ultimul update: Joi 28 Iulie 2016 07:26
Data publicarii: Luni 25 Iulie 2016 17:54
Categorie: Stiri actuale

"Rechinii albi" pleaca in Afganistan. Unitatea de elita a armatei Romaniei va pleca in cateva zile intr-o misiune NATO, pentru asigurarea protectiei bazei militare din Kandahar si pentru consilierea fortelor de securitate afgane.

Luni, cei 420 de militari si-au luat ramas bun de la cei dragi in cadrul unei ceremonii emotionante, in piata Ovidiu din Constanta. Iar unul dintre militari si-a cerut iubita de sotie. Ciprian, un tanar din Brasov, a vrut sa plece in Afghanistan cu inima impacata, asa ca a i-a cerut mana Tatianei.

"Am zis ca e o zi speciala, am avut emotii mari. 6 luni este o perioada lunga se pot intampla multe dar vom trece cu bine peste toate"

Tatiana recunoaste ca nu s-a asteptat, dar a zis da. “Imi doresc doar sa se intoarca acasa cu bine"

Cererea in casatorie nu a fost singurul moment emotionant petrecut luni, la ceremonia din piata Ovidiu, unde 420 de militari si-au luat ramas bun de la cei dragi. Matei are numai patru ani, si imbracat cu o uniforma ca a lui tati, si-a salutat parintele.

Doi frati gemeni, de 24 de ani, sunt si ei gata de drum. Stiu ca nu le va fi usor. Iubita unuia dintre ei spune ca a plans, dar nu de fata cu el. Nici o alta doamna nu si-a putut stapani lacrimile, chiar daca sotul ei este la a patra misiune in Afganistan. “Trebuie sa fim alaturi de el, sa se intoarca sanatos"

Batalionul 341 Infanterie „Rechinii Albi" s-a pregatit 4 luni pentru misiune. Afganistanul ramana una dintre cele mai periculoase zone de pe glob. Saptamana trecuta, doi atentatori sinucigasi s-au detonat in mijlocul unei multimi care manifesta in Kabul. 80 de persoane au fost ucise si peste 230 ranite.


Batalionul 341 Infanterie „Rechinii Albi" este o unitate de elita a Armatei Romaniei si a executat pana acum patru misiuni in Kosovo, Irak si Afganistan. Din 2000, a fost nominalizat sa reprezinte tara noastra in cadrul initiativei regionale SEEBRIG, alaturi de militari din alte sase state partenere: Albania, Bulgaria, Italia, Grecia, Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei si Turcia.

Batalionului 341 Infanterie Protectia Fortei „Rechinii Albi" pleaca in cateva zile, pentru 6 luni, in Teatrul de Operatiuni din Afganistan. Unitatea de elita a armatei noastre s-a pregatit 4 luni pentru aceasta misiune. Vorbim despre 420 de militari, dintre care 15 sunt femei.

VIDEO PROTVPLUS.RO