Unde putem raporta reacțiile adverse după ce ne-am vaccinat împotriva Covid-19

Ultima actualizare: 19-02-2021 13:10
Vaccinare

Persoanele care se vaccinează împotriva Covid-19 vor avea acces, în incinta centrelor de vaccinare, la mai multe informaţii legate de posibilele reacţii adverse post-vaccinale, precum şi la modalităţile de raportare a acestora.

Astfel, potrivit unui comunicat al Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, în centrele de vaccinare va fi disponibilă în locuri vizibile fişa de raportare a reacţiilor adverse centralizate de Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR).

De asemenea, fişa se poate descărca şi de pe www.anm.ro.

CNCAV reaminteşte opiniei publice că reacţiile adverse pot fi raportate ANMDMR şi online prin accesarea linkului: https://covid19.anm.ro/.

QR-codurile regăsite pe aceste fişe sunt funcţionale şi permit raportarea eventualelor simptome post-vaccinale, prin scanare.

De asemenea, persoanele vaccinate vor putea transmite fişa completată şi prin poştă, fax sau e-mail către Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), la următoarele adrese:

- adresa: Str. Mr. Ştefan Sănătescu nr. 48, Sector 1, 011478, Bucureşti, România;
- Fax: +40 21 316 34 97;
- E-mail: [email protected]

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO