Un turist sloven si o angajata la Salubritate au inmanat politistilor un portofel si un telefon gasite pe strada, in Craiova

Dată publicare: 13-11-2015 17:43
Dată actualizare: 16-11-2015 07:04


iPhone 5S

Un tanar de 29 de ani din Slovenia, aflat in vizita Craiova, le-a inmanat politistilor un portofel gasit pe strada care continea 700 lei si mai multe carduri, iar o angajata de la salubritate a inmanat un telefon Iphone 5S, de asemenea gasit pe strada.

Potrivit IPJ Dolj, tanarul din Slovenia, in timp ce se deplasa pe strada Madona Dudu din Craiova a observat cazut pe trotuar un portofel, de culoare inchisa, in care se aflau mai multe documente, carduri, dar si o suma importanta de bani (700 lei). Imediat tanarul s-a deplasat la sediul Sectiei 1 Politie si le-a povestit politistilor cum a gasit portofelul, dar si ca doreste sa il inapoieze proprietarului, fara a se gandi la suma de bani pe care tocmai a gasit-o, relateaza Agerpres.

"Astfel, in baza documentelor, politistii au identificat si contactat persoana ca l-a pierdut, care a fost invitata si s-a prezentat la sediul Sectiei 1 Politie unde i-au fost restituite bunurile pierdute, acesta declarandu-se surprins de gestul cetateanului strain", precizeaza IPJ Dolj.

Si o femeie de 48 de ani, angajata a SC Salubritate SRL Craiova, s-a prezentat la politie pentru a inmana un telefon gasit pe trotuar in timp ce matura. "Un alt exemplu de urmat este si cel al unei craiovence, de 48 de ani, angajata la Salubritate Craiova, care a gasit, in timp ce matura trotuarul de pe Calea Bucuresti, un Iphone 5S. Craioveanca, desi are un venit modic, nu a stat pe ganduri si a predat telefonul primului echipaj de politisti cu care s-a intalnit. Politistii Sectiei 3 Craiova au identificat persoana care l-a pierdut, fiind vorba de o studenta de 24 de ani, din Craiova", precizeaza IPJ Dolj.

Comanda Inspectoratului le-a transmis felicitari atat tanarului din Slovenia, cat si femeii din Craiova si a apreciat ca sunt exemple de spirit civic
 

Sursa: Agerpres

Tags: iphone 5s, craiova,


VIDEO PROTVPLUS.RO