Un român, ales la șefia Autorității Europene a Muncii. Ministrul de Externe: ”O reușită mare pentru diplomația română”

Ultima actualizare: 22-10-2020 18:21
Un român, ales la șefia Autorității Europene a Muncii. Ministrul de Externe: ”O reușită mare pentru diplomația română”
Facebook/ Cosmin Boiangiu

Cosmin Boiangiu a fost recent ales în fruntea Autorităţii Europene a Muncii, fapt care este descris de ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, drept "o reuşită mare pentru diplomaţia română".

 

"România a câştigat azi alegerile pentru conducerea executivă a Autorităţii Europene a Muncii. Călduroase felicitări diplomatului Cosmin Boiangiu pentru această binemeritată funcţie! Este o reuşită mare pentru diplomaţia română şi o veste excelentă pentru agenda socială a Uniunii Europene", a scris Aurescu pe Twitter.

Autoritatea Europeană a Muncii este o nouă structură permanentă a Uniunii Europene.

Potrivit site-ului Consiliului European, unul dintre scopurile autorităţii este de a îmbunătăţi cooperarea transfrontalieră, pentru a asigura libera circulaţie a lucrătorilor şi libertatea de a presta servicii în cadrul UE.

 

Cu ce se ocupă Autoritatea Europeană a Muncii 

 

Principalele funcţii ale acestui organism sunt: facilitarea accesului la informaţii privind drepturile şi obligaţiile existente în cazuri de mobilitate transfrontalieră pentru lucrători, angajatori şi administraţiile naţionale; sprijinirea coordonării dintre statele membre în asigurarea respectării transfrontaliere a legislaţiei relevante a UE, inclusiv prin facilitarea inspecţiilor comune şi concertate; sprijinirea cooperării dintre statele membre în efortul de combatere a muncii nedeclarate; sprijinirea autorităţilor statelor membre în soluţionarea litigiilor transfrontaliere.

Autoritatea are un consiliu şi un director executiv.

Cosmin Boiangiu este diplomat şi din 2016 este adjunct al Reprezentantului Permanent al României la Uniunea Europeană.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO