Un politist din Lupeni a sunat la 112 in timpul serviciului, dupa ce a fost trimis la 3 incidente. Discutia cu centralista


Ultimul update: Joi 11 Mai 2017 07:19
Data publicarii: Luni 08 Mai 2017 22:25
Categorie: Stiri actuale

O situatie aparent comica a declansat o ancheta serioasa la politia din Lupeni. Asta dupa ce un agent care era in timpul serviciului a sunat la 112 pentru ca nu mai reusea sa faca fata cazurilor pe care trebuia sa le rezolve.

Politistul fusese trimis sa investigheze de unul singur trei incidente din oras care se petrecuse aproape la aceeasi ora: un scandal intre vecini, o bataie intre doi tineri si o spargere la o gradinita. Ancheta a fost declansata dupa ce politistul a inregistrat convorbirea cu operatoarea serviciului de urgenta si a facut-o publica.

Agentul principal Iustinian Ivanciuc de la Politia Lupeni a fost trimis initial sa aplaneze o bataie intre doi adolescenti. In acelasi timp era nevoie de interventia la o gradinita - unde avusese loc o spargere - dar si pe o strada unde se pornise un scandal intre doi vecini. Cand si-a dat seama ca nu poate rezolva singur toate cele trei cazuri, politistul a cerut ajutor la 112.

DISCUTIE POLITIST - OPERATOR 112:
"Sunt singur pe planificare, am avut trei apeluri. Urgenta este ca la urgenta pe care ne-ati comunicat-o dumneavoastra si anume scandal si furt de telefon nu se prezinta nicio patrula ca nu are cine. Asta e urgenta stimata doamna.
Pe mine nu ma intereseaza domnule asta."

Politistul sustine ca a sunat la 112 dupa ce inainte a incercat sa rezolve situatia impreuna cu ofiterul de serviciu de la Politia Hunedoara si superiorul lui direct. Cum niciunul nu i-ar fi dat o solutie, a crezut ca operatorul de la serviciul de urgenta l-ar putea ajuta.

Iustian Ivanciuc, Politia Lupeni: "I-am zis, doamna, ne-ati dat niste urgente pe care noi trebuie sa le rezolvam, noi Politia Lupeni, noi compartimentul de ordine publica in acest moment sunt eu, Ivanciuc Iustian. Ei bine, vreau sa va comunic ca nu se prezinta nimeni acolo pentru ca nu se poate."

Dupa ce intamplarea a devenit publica, la politia din Lupeni a inceput o ancheta. Agentul trebuie sa le explice superiorilor de ce a inregistrat convorbirea cu operatorul de la serviciul de urgenta si de ce a facut-o publica.

Bogdan Nitu, purtator de cuvant IPJ hunedoara: "Conducerea Inspectoratului judetean de politie a dispus verificari interne care vor stabili daca s-au respectat aceste proceduri si facem precizarea ca al nostru coleg a actionat la toate cele 3 solicitari nu singur ci insotit de un politist local."

Agentul care sunat la 112 a mai fost anchetat de superiori si in trecut. In 2012 chiar a fost dat afara din politie dupa ce a reclamat ca a fost lovit de seful lui de la acea vreme. Ulterior a dat Politia Hunedoara in judecata iar instanta a dispus sa fie reangajat.

 

Doi romani au incercat sa fure un politist italian cu tot cu masina in care se afla. Ce a facut agentul cand a realizat
Doi romani au incercat sa fure un politist italian cu tot cu masina in care se afla. Ce a facut agentul cand a realizat
VIDEO PROTVPLUS.RO
politie botosani
Un bărbat a intrat cu maşina pe trotuar în Iaşi şi a rupt stâlpii. Ce ar fi consumat
Sat din Sibiu, lovit de un adevărat potop. Maşinile, aruncate de ape peste case
Femeie prinsă la graniţă când căra 4 saci plini cu pietre. Ce ascundea de fapt
„Via Transilvanica", drumul de 1.000 de km care va străbate România, prinde contur
”Primiți ursul sau îl împușcăm?” Cu un singur gest, turiștii condamnă animalele pe viață
Sănătatea românilor depinde de un sistem care e la un pas de colaps. Dezastrul de la CNAS
aer conditionat
Cum trebuie setat aerul condiționat. O temperatură prea mică poate provoca probleme mari
Dăncilă nu i-a anunțat pe chinezi cu privire la Comarnic-Brașov. Reacția lor când au aflat
Imaginile surprinse înainte ca Neagoe să facă infarct. Jucătorii au început să se roage
Cine este turistul care a agresat un salvamar din Costinești. Detaliul care l-a înfuriat
Un pescar susține că a găsit Piranha într-un lac din România. Explicația autorităților
Atenţie de unde vă cumpăraţi biletele la UNTOLD. Doi tineri, ameninţaţi de un vânzător fals