Un politist din Cluj a oprit traficul pentru o familie de rate. Gestul sau i-a adus admiratia si respectul tuturor

Ultima actualizare: 13-06-2016 01:07
rate in trafic

„Noi, oamenii, surprindem intotdeauna“, spune Iulian Trif. E politist de 11 ani in Cluj-Napoca si la sfarsitul lunii mai aoprit traficul de pe o artera intens circulata a Clujului pentru niste pietoni mai neobisnuiti: o rata si 5 boboci.

 

O imagine cu un politist din Cluj ce ajuta o rata si cinci boboci sa traverseze strada a atras simpatia oamenilor. Cineva din trafic, martor la scena, facuse poza. Vazand-o pe retelele sociale, oamenii au fost surprinsi de gestul politistului pe care l-au comparat cu scene asemanatoare de care au citit ca s-au petrecut prin Australia, SUA si alte tari apreciate drept civilizate.

Foto: stiridecluj.ro

„Sper ca nu va asteptati la ceva senzational ca nu am nimic senzational sa va povestesc“, a declarat politistul Iulian Trif pentru adevarul.ro. Are 32 de ani, s-a nascut la Campeni, judetul Alba, si a crescut la Cluj.

„Ne intorceam din Parcul Central. si pe Calea Manastur, vis-a-vis de fabrica de bere, noi urcam catre Manastur (n. r. cartier din Cluj), era circulatie - fiind sambata dimineata, in jur de 9.00 - , rata a sarit de pe partea cu Agronomia, de pe trotuar pe prima banda. soferul de pe prima banda care cobora a franat brusc si in momentul ala, colegul care era la volan - eu eram in dreapta - a zis: ce-i pe strada? I-am spus sa opreasca. M-am dat jos, am oprit masinile si rata statea. Statea undeva pe banda de coborare si cand am vazut-o ca statea, m-am dus in spatele ei si am inceput sa dau dupa ea ca stiti cum is soferii, imediat se enerveaza si claxoneaza. I-am dus pana pe marginea trotuarului, catre fabrica de bere. Acolo rata o sarit pe trotuar, dar puii, fiind mici, n-au putut sa sara. I-am ajutat sa sara. M-am uitat un pic la ei si au luat-o la vale“, povesteste politistul.

Citeste mai multe pe www.adevarul.ro

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO