Un pescador cu sapte cetateni turci a fost prins in timp ce bracona in apele teritoriale romane. Captura gasita la bord

Ultima actualizare: 21-05-2016 07:25

Politistii romani de frontiera impreuna cu un echipaj turc au reusit sa prinda un pescador ticsit cu tone de peste care bracona in Marea Neagra.

Ora 2.00, apele Marii Negre la 60 de kilometri de Mangalia. O nava a politiei de frontiera someaza un pescador turcesc suspect sa opreasca. Dar comandantul si echipajul nu dau nici un semn ca intentioneaza sa se conformeze, asa ca politistii de frontiera pornesc in urmarirea lor.

 

Ca sa nu piarda pescadorul, autoritatile romane au declansat sistemul de cooperare romano-turc-bulgar, iar o nava militara turca a fost trimisa ca sa intercepteze nava fugarilor.

 

Dupa 15 ore, pescadorul, pe care se aflau 7 membrii ai echipajului, a fost capturat in apele bulgaresti in zona Cap Kaliakra.

Conform regulilor stabilte de acordul de cooperare in apele internationale, politistii nostri de frontiera au facut si ei cercetare la bordul pescadorului si au deschis un dosar penal, dar doar atat. Pentru ca nava suspecta a fost capturata de tqurci tot ei au confiscat si pescadorul si plasele dar si cele 800 de kilograme de calcan, extrem de valoroase. romania va primi contravaloarea pestelui de la auortiatile turcesti.

Un kilogram de calcan salbatic se vinde la pescari cu 40-45 de lei, iar in magazin ajunge la 70. In restaurant, o portie de calcan pe plita este 85 de lei, iar o saramura, 95.

Asadar castigul e mare si din aceasta cauza pescarii incearca sa prinda calcan si in perioada de prohibitie.

De altfel, turcii au fost prinsi de nenumarate ori braconand in apele noastre teritoriale.

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO