Un nou caz revoltator la spitalul din Galati. O fetita risca sa ramana cu o mana paralizata din cauza unei erori medicale


Ultimul update: Duminica 09 Noiembrie 2014 00:14
Data publicarii: Joi 06 Noiembrie 2014 22:22
Categorie: Stiri actuale

O fetita nascuta la Galati ar putea ramane cu o manuta paralizata pe viata, din cauza unei erori medicale. Incidentul a fost descoperit de o comisie a Ministerului Sanatatii, dupa ce in urma cu o saptamana un prunc a murit la cateva ore de la externare.

Cand a venit pe lume, fetita avea 4 kilograme. Din acest motiv parintii cred ca medicii ar fi trebuit sa recomande in cazul mamei o operatie de cezariana. Femeia insa a nascut pe cale naturala.

Medicul Dorel Firescu, director medical Spitalul Clinic de Urgenta Galati: "A avut o nastere pe cale naturala dificila. Avand ca urmare un traumatism obstetric cu un cefal-hematom biparietal, o paralizie de membru superior stang, o hipoxie perinatala."

Cea mica a fost transferata la spitalul de pediatrie din Galati, de unde medicii au decis s-o trimita la Bucuresti, impreuna cu mama ei care mai are acasa o copila de 3 ani si jumatate.

Paraschiva Vintila, membru al comisiei de ancheta: "Ar putea ramane cu sechele definitive. Acolo s-ar putea sa fie vorba despre un eventual malpraxis.

Comisia din Ministerul Sanatatii a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenta din Galati pentru a face verificari in cazul bebelusului care s-a stins la 4 ore de la externare.

Medicii legisti au stabilit atunci ca nou-nascutul a contactat un virus intraspitalicesc si a murit de pneumopatie. Cele doua anchete sunt abia la inceput.

Tags: malpraxis, ancheta,

Ancheta la maternitatea din Galati. Ministerul Sanatatii face verificari in cazul copilului mort la 4 zile de la nastere
Detalii socante in cazul bebelusului din Galati, mort la 4 zile de la nastere. Ce au aflat parintii in urma autopsiei
VIDEO PROTVPLUS.RO