Soartă tragică pentru un muncitor român, care a murit în casa de vacanță a ministrului Justiției din Italia. Bărbatul de 38 de ani a fost strivit, în mod bizar, de o grindă metalică, în timp ce lucra la renovarea garajului.

Anchetatorii au deschis un dosar pentru ucidere din culpă, întrucât bănuiesc că grinda care l-a ucis pe român a fost manevrată negrlijent.

Constantin Cobănel lucra de câteva luni la firma care a fost contractată de ministrul Justiției din Italia. Urma să renoveze casa de vacanță a demnitarului din orășelul Ollomont, în celebra Vale Aosta. Lucra la garajul locuinței când s-a produs nenorocirea. Bărbatul a fost lovit de o grindă metalică imensă și, din spusele oficialilor, a murit pe loc. La fața locului au sosit mai multe echipe de intervenție, inclusiv un elicopter de evacuare medicală. Însă pentru tânărul român nu s-a mai putut face nimic.

Marta Cartabia, ministrul Justiției din Italia, proprietara casei, a fost înștiințată imediat de tragedie.

David Vevey, primarul din Ollomont: Ministrul este profund afectat de cele întâmplate și mi-a cerut să transmit sincere condoleanțe familiei și comunității de aici din Ollomont, față de care se simte foarte apropiat.

Demnitarul a transmis, de altfel, și un mesaj personal: „Aș dori, în primul rând, să-mi exprim durerea și apropierea mea personală față de familia victimei. Împărtășesc suferința întregii comunități și am încredere că autoritățile vor reuși să reconstituie faptele cât mai curând posibil.”

Autoritățile au demarat cercetările și au deschis un dosar pentru omor din culpă. Oficialii verifică dacă nu cumva românul a fost lovit, din neglijență, în timp ce grinda metalică era transportată cu excavatorul găsit la intrarea în garaj. Familia bărbatului este șocată de cele întâmplate.

Andreea Șuma, sora victimei: Mi s-a spus că a avut un accident și-am zis că poate nu-i atât de grav și-am sunat repede pe cumnata mea, nu prea înțeleg eu italiană, dar totuși cât de cât, și mi-a spus că a fost strivit de o grindă și a murit. Ultima oară când am vorbit, a fost acum în aprilie, a fost de ziua copilului, era chiar fericit, începea să-i meargă bine, să lucreze și a zis că, dacă dă Dumnezeu, până în decembrie are casa lui.

Constantin Cobănel era plecat de aproape 14 ani din România. Lucra în construcții și era căsătorit cu o italiancă. Luna trecută, băiețelul lui împlinise 10 ani.