Un mistreț ajuns pe o stradă din Bacău a pus pe jar autoritățile

Ultima actualizare: 31-01-2020 09:56

Un porc mistreț a pus pe jar joi noapte autoritățile din Bacău. Sălbăticiunea a fost văzută inițial pe străzi, apoi în curtea unui centru de colectare a fierului vechi.

Dar, când au ajuns jandarmii, polițiștii și un medic veterinar la fața locului, nici urmă de animal. După mai bine de patru ore de căutări, operațiunea a fost oprită.

Porcul mistreţ a fost zărit iniţial de mai mulţi oameni pe o stradă din Bacău. Dar, probabil, speriat de maşini, s-a refugiat în curtea unui centru de colectare a fierului vechi. Paznicul l-a văzut şi a dat alarma.

Autorităţile s-au mobilizat imediat şi au început căutările.

La fața locului a ajuns şi un medic veterinar, pregătit să tranchilizeze animalul.

Cosmin Necula, primar Bacău: "Actorii principali în momentul de faţă sunt departamentul de ecarisaj din primărie care au abilitatea legală pentru a face toate demersurile pentru anihilarea problemelor de acest tip."

Sălbăticiunea a fost căutată până târziu în noapte, dar fără rezultat. În cazul în care este încolţit, animalul poate deveni extrem de periculos, spun specialiştii, aşa că s-au luat măsuri de siguranţă. Iar locuitorii au fost anunţaţi de apariţia porcului mistreţ prin sistemul RO-Alert.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO