Hotel din Vidraru distrus in incendiu inainte de sosirea turistilor. Pompierii au ramas fara apa, chiar daca erau langa lac


Ultimul update: Joi 08 Septembrie 2016 17:05
Data publicarii: Miercuri 23 Decembrie 2015 07:17
Categorie: Stiri actuale

Focul a facut ravagii luni seara, in Arges. Un hotel de trei stele, aflat pe malul lacului Vidraru, a fost cuprins de un incendiu violent, iar administratorul s-a intoxicat cu fum.

60 de pompieri au intervenit de urgenta si, pret de mai bine de doua ore, au dus o lupta apriga cu flacarile. Trei etaje si mansarda hotelului s-au facut scrum, iar parterul a fost distrus de apa.

Doar angajatii hotelului se aflau aseara in cladire, in momentul in care a izbucnit valvataia. Oamenii au reusit sa se salveze, dar administratorul s-a intoxicat cu fum si a fost transportat la spital.

In total, 60 de pompieri au intervenit cu 10 autospeciale cu apa si spuma, un camion cu motopompe si doua autoscari. Misiunea lor a fost insa dificila. Desi hotelul e situat pe malul lacului de acumulare Vidraru, salvatorii nu au avut acces la apa. Iar hidrantul hotelului, alimentat electric, n-a mai functionat, dupa ce s-a aprins focul.

Apa a fost cea mai mare problema, spun pompierii. Asa ca, desi erau langa lac. au fost nevoiti sa o aduca de la 10 kilometri distanta.

Colonel Ion Popa, seful ISU Arges: “Cel mai mare neajuns cu care ne-am confruntat este lipsa apei de alimentare a autospecialelor de interventie, pentru ca nu exista retea de apa. Pompele de apa de alimentare sunt alimentate de la reteaua stradala, nemaifiind curent, nu mai pot fi alimentate. Putem sa actionam doar pe doua laturi, ca restul merge in prapastie, spre lac."

Hotelul urma sa aiba oaspeti - si de Craciun, si de Revelion. Localul a fost distrus insa de flacari si de apa. Pompierii banuiesc ca parjolul ar fi pornit de la o scanteie care ar fi sarit de pe cosul de fum, dar vor avea un raspuns cert abia la finalul anchetei.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO