Incendiu puternic in Balotesti, pe o suprafata de 7.000 metri patrati. Arafat: "Nu mai exista risc de extindere"

Dată publicare: 27-06-2017 19:43
Dată actualizare: 30-06-2017 06:52


Un incendiu puternic a cuprins, marti seara, doua depozite de mase plastice din localitatea Balotesti din judetul Ilfov.

16 autospeciale au fost trimis la fata locului pentru a stinge incendiul, care a cuprins o suprafata de 7.000 de metri patrati.

1.000 de persoane de la Therme, complex care se afla in apropiere de locul incendiului, au fost evacuate pentru propria lor siguranta.

Garda de Mediu a precizat ca nu au fost eliberate substante periculoase in atmosfera.

Nicio persoana nu a fost ranita in incendiu.

Desfasurarea evenimentelor livetext: 

UPDATE 23:31 Traficul pe Aeroportul Henri Coanda nu a fost afectat de incendiul din Balotesti.

UPDATE 22:45 Incendiul puternic izbucnit, marti seara, in jurul orei 19.30, la un depozit de mobila din Balotesti si unul de mase plastice a fost localizat si nu mai exista risc de extindere a flacarilor, iar in prezent se lucreaza pentru lichidarea lui, a declarat pentru News.ro secretarul de stat in MAI, Raed Arafat. El a precizat ca in acest moment nu se mai ia in calcul varianta evacuarii populatiei din zona.

"Incendiul de la Balotesti este localizat si in acest moment se lucreaza pentru lichidarea lui. In prezent, nu mai exista risc de extindere si nu se mai ia in calcul varianta evacuarii populatiei din jur", a declarat Arafat.

Secretarul de stat in MAI a mai spus ca, in aceste conditii, o parte din echipajele de pompieri aflate la locul incendiului vor fi retrase.

"In conditiile in care incendiul este localizat, o parte din echipaje vor fi retrase si vor ramane strict cele de care este nevoie", a mai spus Raed Arafat.

UPDATE 22:30 Un purtator de cuvant din partea pompierilor a declarat ca a fost adoptata o tactica defensiva, pentru a nu pune in pericol viata salvatorilor care au intervenit. In hale se aflau mai multe recipiente sub presiune, de aici fiind si exploziile. De asemenea, a dat asigurari ca in atmosfera nu au ajuns substante care sa puna in pericol sanatatea persoanelor din jur.

UPDATE 22:21 Inspectorul sef al Garzii de Mediu Ilfov, Emil Grigore, a dat asigurari, marti seara, ca nu exista substante periculoase degajate in urma incendiului puternic de la Balotesti, precizand ca in privinta poluarii nu sunt probleme majore pentru sanatatea populatiei. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti - Ilfov, Daniel Vasile, spune ca locuitorii din zona nu vor fi evacuati.

UPDATE 21:30 Suprafata cuprinsa de incendiu este de 7.000 de metri patrati in aceste momente. Autoritatile iau in calcul evacuarea unor case aflate in imediata apropiere a incendiului, in functie de raportul Ministerului de Mediu.

UPDATE 21:03 Pentru siguranta lor, sutele de persoane de la Therme au fost evacuate. 

UPDATE 21:00 Cele doua depozite cuprinse, marti seara, de un puternic incendiu in localitatea Balotesti ard "generalizat" si sunt prabusite in mare proportie, a declarat Daniel Vasile, purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti - Ilfov. El a precizat ca la ora actuala fumul nu se mai propaga vertical, ci aleatoriu, din cauza vantului. Din interiorul uneia dintre hale se aud explozii succesive, de mare intensitate.

Purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti - Ilfov, Daniel Vasile, a declarat ca cele doua depozite cuprinse de incendiu in localitatea Balotesti ard "generalizat" si sunt prabusite in mare proportie.

Acesta a adaugat ca la ora actuala fumul nu se mai propaga vertical, ci aleatoriu, din cauza vantului, iar din interiorul halelor se aud explozii succesive, de mare intensitate, ale unor recipiente sub prresiune.

"Am decis retragerea pompierilor la o distanta de siguranta", a spus Vasile.

Potrivit sursei citate, locuintele sunt la aproximativ 300 de metri de incendiu, iar o alta hala la aproximativ 70 - 80 de metri distanta, insa nu exista pericol iminent pentru populatie.

In zona, fumul este extrem de gros, iar flacarile foarte inalte, ceea ce face interventia extrem de dificila.

Vasile a mai spus ca incendiul a afectat o suprafata de aproximativ 5 - 6.000 de metri patrati.

 

Traficul rutier pe DN 1 se desfasoara cu dificultate in zona incendiului.

In prezent, la fata locului intervin 16 autospeciale de stingere.

UPDATE 20:58 Sunt 16 autospeciale trimis acum la fata locului.

UPDATE 20:49 Garda de Mediu monitorizeaza calitatea aerului si este pregatita sa evacueze populatia, daca se va impune.

UPDATE 20:43 Incendiul este in imediata apropiere de Therme. Primele case din jur se afla la aproximativ 250 de metri, iar pompierii precizeaza ca nu este pericol iminent pentru oameni.

UPDATE 20:40 Compania unde are loc incendiul produce saltele.

UPDATE 20:38 Autoritatile ii sfatuiesc pe oameni sa ramana in locuinte.

UPDATE 20:30 Incendiul puternic declansat, marti seara, in comuna Balotesti, a afectat un depozit de mobila si unul de mase plastice, fiind cuprinsa de foc o suprafata de aproximativ 3.000 de metri patrati. Doi barbati au primit ingrijiri medicale la fata locului, unul suferind un atac de panica, iar altul inhaland fum. Flacarile depasesc zece metri deasupra acoperisului, la fata locului intervenind zece autospeciale de stingere, o autoscara, o masina de descarcerare si un punct mobil de comanda al Serviciului de Ambulanta Bucuresti - Ilfov.

Secretarul de stat in MAI, Raed Arafat, a declarat, marti seara, pentru News ro, ca incendiul se manifesta pe o suprafata de 3.000 de metri patrati la doua depozite, unul de mobila si unul de mase plastice. Potrivit acestuia, la locul incendiului au fost trimise zece autospeciale de stingere, o autoscara, o masina de descarcerare si un punct mobil de comanda.

La ora transmiterii acestei stiri, din interiorul depozitelor in flacari se aud explozii succesive.

De asemenea, pompierii incearca sa limiteze extinderea flacarilor, in conditiile in care in zona respectiva sunt mai multe depozite, inclusiv un depozit de medicamente.

Potrivit conducerii Aeroportului Otopeni, zborurile nu sunt afectate de incendiu.
 

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov, incendiul a cuprins doua depozite de mase plastice de pe strada Republicii din Balotesti, iar focul a cuprins o suprafata de aproximativ 3.000 de metri patrati.

Conform sursei citate, exista pericolul de propagare a focului la alte spatii de depozitare, iar zona este acoperita de fum.

Initial, la fata locului au fost trimise cinci autospeciale, iar ulterior au fost suplimentate cu inca doua autospeciale si o autoscara.

Ei spun ca exista riscul ca focul care a cuprins depozitul sa se extinda si la alte spatii.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO