Cazul firmei care construieste un cartier, in Brasov, fara autorizatie. Primarie: "Ganditi-va la ce pericole se expune"

Dată publicare: 27-06-2017 17:58
Dată actualizare: 30-06-2017 06:52


Continua scandalul legat de constructia unui cartier in Brasov, intr-o zona istorica, fara nici o autorizatie.

Reprezentantii firmei acuzate ca ar fi pornit lucrarile se apara si sustin ca nu ei ar fi deschis santierul si nici nu ar detine terenul cu pricina. Totusi, pe internet, compania vinde apartamente in viitorul ansamblu rezidential, pozitionat chiar in acel loc. In ultimele 24 de ore, peste 2000 de oameni au semnat o petitie on-line indreptata impotriva acestui proiect imobiliar.

Deschiderea unui vast santier pe dealul dintre cartierul Schei si drumul spre Poiana Brasov a starnit revolta localnicilor, care nu-si doresc ca acolo sa fie ridicat un cartier cu 1000 de apartamente, asa cum apare pe internet.

Dezvoltatorul imobiliar care promoveaza proiectul precizeaza
insa ca nu a demarat lucrarile. Potrivit informatiilor furnizate de companie, terenul apartine unui cetatean american care l-a lasat in folosinta celor din zona.

"Din cate cunoastem, folosinta terenului este data unei asociatii a oamenilor din Schei, care pe proprietate privata, din cate am inteles, si-au sapat singuri drumurile", se arata in mesajul companiei.

Totusi, pe masinile aflate pe santier este inscriptionat acelasi numar de telefon ca si pe pagina de internet a firmei.

Desi este clar ca aici s-a lucrat saptamani intregi, nu am gasit niciun afis care sa ne spuna despre ce este vorba in acest santier si ce se va construi pana la urma aici. Acum, toate utilajele zac abandonate.

Reprezentantii firmei sustin ca ei au incheiat doar un antecontract in vederea cumpararii terenului. Ii apara insa pe cei care lucreaza acolo si spun ca nici nu ar avea nevoie de autorizatie de constructie, pentru ca totul se desfasoara pe o proprietate privata.

Purtatorul de cuvant al primariei Brasov: "Chiar daca esti proprietar pe acel teren, nu poti sa faci chiar orice vrei tu. Numai daca ne gandim ca pe traseul drumului exista o conducta magistrala de gaz, ganditi-va la ce pericole se expune."

Politia Locala a sesizat parchetul in privinta lucrarilor neautorizate. In acest moment este vizata firma de constructii care a taiat arbori si a distrus pajistile inverzite ale Scheiului.

Presedintele Asociatiei Salvati Zona Istorica Brasovul Vechi: "Exista un pericol pentru cetatenii din Scheii Brasovului pentru ca astfel de lucrari, intr-o zona populata, nu se efectueaza precum in domeniul forestier."

Senatorul Allen Coliban, alaturi de doua organizatii neguvernamentale, a lansat o petitie impotriva proiectului si solicita o dezbatere publica pe aceasta tema.


VIDEO PROTVPLUS.RO