Un cartier din Sinaia a rămas fără apă. Turiștii, nemulțumiți, au plecat acasă

Ultima actualizare: 07-01-2020 09:37

Fără fir de apă la robinet - așa au intrat în Noul An oamenii dintr-un cartier din Sinaia, unde se află și multe pensiuni.

Revoltați, locuitorii spun că sunt nevoiți să cumpere apă îmbuteliată și să se spele la lighean, deși suntem în 2020.

De parcă nu ar fi fost de ajuns, au rămas și fără turiști. Mulți dintre ei și-au anulat rezervările când au văzut care este situația. În tot acest timp, promisiunile au curs.

Localnic: „Să dăm drumul la apă, nu merge. Să dăm drumul la duș, nu funcționează. Toaleta… incredibil așa ceva, de atâtea zile.”

Oamenii din cartierul Cumpătu din Sinaia trăiesc acest coșmar de aproape o săptămâna.

Femeie: „Cumpărăm apă plata să ne spălăm, să punem în vasul de la toaletă, să putem să gătim, suntem că în era de aur.”

Bărbat: „Cel mai greu este să plec cu pasta de dinți și periuța de dinți în buzunar la serviciu și să mă spăl pe dinți acolo și să mă spăl puțin pe față pentru că aicea nu am cu ce. Este o bătaie de joc și o lipsă de respect.”

În plus, problemele i-au speriat pe turiști, care au renunțat la rezervări și proprietarii pensiunilor s-au văzut nevoiți să returneze banii. Iar pe site-urile de specialitate, locurile de cazare au primit note mici.

Proprietar pensiune: „Foarte mulți turiști au preferat să plece, să renunțe, au anulat cazări, de fapt toate parcările astea erau pline și acum sunt goale, toată lumea a plecat.”

La Sinaia a venit să petreacă sărbătorile de iarnă și o familie stabilită în New York de mai bine de 30 de ani. Însă experiență le-a lăsat oamenilor un gust amar.

Femeie: „Vase nespălate ce s-a mâncat, care probabil vor începe să miroasă în mașina de spălat vase că nu pot să o folosesc. Mergeți după mine la baie. Este de neacceptat, este absolut incredibil.”

Bărbat: „30 de ani la New York pot să va spun că nu am avut nici cinci minute de lipsă utilități de apă, curent.”

Societatea care furnizează apă în stațiune susține că s-a ajuns în această situație din cauza unei avarii la o conductă.

Furnizor: „Să știți că încă se lucrează acolo, se încarcă rezervoarele acolo ca să puteți să aveți și dumneavoastră apă. Îmi cer din nou scuze pentru situația și neplăcerile create.”

Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia: „Este imposibil ca noi să facem ceva pentru că noi nu avem atribuții în managementul apei. A fost o conductă care s-a defectat în două locuri la intrare în Sinaia dinspre Bușteni.”

Promisiunile că totul va reveni la normal încă curg. Problema va fi rezolvată într-un final, spun oamenii, dar pierderile suferite din cauza turiștilor nemulțumiți nu le va acoperi nimeni.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO