Un bărbat s-a aruncat în gol de la etajul 4, după ce a fost prins că fura dintr-un apartament: „O agilitate fantastică””

Ultima actualizare: 15-08-2020 09:02

Un jaf ca în filme a fost pus la cale de un hoț, de 31 de ani, într-un apartament situat la etajul patru al unui bloc din Ploiești.

Individul știa că proprietarul este plecat în străinătate, așa că a crezut că poate da atacul nestingherit.

A făcut însă suficient zgomot în locuință, încât un vecin a intrat la bănuieli și a chemat Poliția.

Când a ajuns echipajul la ușă, suspectul a înțeles că este la un pas să fie prins și a sărit în gol.

A avut mare noroc că a căzut pe crengile unui nuc, dar și pe o copertină, de la parter, care i-au atenuat impactul. A mai fugit câțiva pași, dar a fost prins de agenți, iar aventura sa a luat sfârșit.

Întâmplarea s-a petrecut în miezul zilei, într-un cartier liniștit din Ploiești. Proprietarul apartamentului locuiește în străinătate, iar gândul că omul ar ascunde ceva de valoare în casă l-ar fi îndemnat pe suspect să dea atacul. Zgomotul produs i-a dat de bănuit unui vecin.

Vecin: „A sunat imediat la 112, iar un echipaj a venit la fața locului în scurt timp. Numai că în momentul în care au ajuns polițiștii la ușă, individul a realizat pericolul și s-a aruncat pe geam.”

Oamenii din zonă s-au speriat teribil.

Bărbat: „S-a rostogolit, s-a prins cu mâna de acolo, ca o pisică! Ca o pisică! Este un om cu o agilitate fantastică! Toate astea erau date jos, vai de capul lor”.

Vecină: „A sărit, a făcut impact cu nucul, a picat până a ajuns jos. Noroc cu nucul!”

Se pare că individul venise pregătit bine ca să dea atacul în bloc. Purta mănuși de grădină în mâini, numai că, spre ghinionul lui, în momentul în care a căzut și-a pierdut una dintre mănuși, unul dintre papuci, dar și borseta. Polițiștii au recuperate toate aceste probe de la fața locului, au reușit să îi dea de urmă, a primit primul ajutor a spital, iar ulterior a fost încătușat și dus la audieri.

Violeta Tănase, purtător de cuvânt SJU Ploiești: „Pacientul a fost adus cu ambulanța, după precipitarea de la înălțime, aproximativ 12 metri. Era conștient”.

Lavinia Radu, purtător de cuvânt IPJ Prahova
: „O persoană surprinsă în apartamentul încuiat pe interior a sărit voluntar de pe geamul balconului."

Individul a fost reținut pentru 24 de ore. Polițiștii au aflat că acesta a avut și un complice. Ambii sunt acum cercetați penal.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO