Un bărbat, împușcat, după o ceartă cu un vecin și o goană de 80 de km cu poliția pe urme: „A aruncat cu sticla după noi”

Ultima actualizare: 15-08-2020 09:01

Un cetățean austriac a ajuns împușcat la spital, după o ceartă cu un vecin și o goana de 80 de km cu poliția pe urme.

S-a întâmplat în Arad.

Bărbatul a trecut de trei filtre instalate pe șosea și a circulat pe contrasens kilometri întregi, până să fie oprit cu 10 focuri de armă.

Abia după ce polițiștii au tras în roțile mașinii, cursa desprinsă din filme s-a oprit.

Rănit la umăr, austriacul este acum internat sub pază în spital .

Totul a început vineri seară, în satul arădean Căpâlnaș. Austriacul de 64 de ani s-a certat cu un vecin, care nu a venit să îl ajute la treburile gospodărești. L-a luat la rost, iar omul, speriat, a chemat poliția.

Concubină: „S-a urcat în mașină și am văzut că pleacă, l-am strigat, l-am sunat și pe telefon, nu a răspuns, dar unde a vrut să plece nu știu.”

Când s-a trezit la ușă cu oamenii legii, bărbatul a urcat în microbuzul său și a plecat în trombă.

Localnică: „A parcat mașina, a pus-o pe avarii, a luat o sticlă și a aruncat cu sticla după noi, a zis nu știu ce, după care s-a urcat în mașină, a venit Poliția și s-a dus încolo, a luat-o prin șanț.”

Vecin: „Nu știu, noi suntem prieteni buni, am auzit că a fugit cu mașina și a tras miliția că a trecut prin cinci filtre și au tras și l-au lovit.”

Polițiștii i-au luat urma. Șoferul a gonit pe DN7 către Arad cu peste 140 km la oră. Polițiștii au instalat trei filtre pe traseu, însă au reușit să îl oprească abia după 80 de km, când a ajuns într-o intersecție din oraș. Agenții au tras înspre mașină care gonea pe contrasens. Microbuzul s-a oprit într-un indicator rutier.

Adina Aconstantinesei - purtător de cuvânt IPJ Arad: „Bărbatul a ajuns în municipiul Arad și a circulat pe contrasens, iar pentru oprirea acestuia după efectuarea somațiilor legale, s-a impus executarea unor focuri de armă în direcția roților din spate. Șoferul a pierdut controlul autoturismului intrând în coliziune cu un indicator rutier.”

Strada pe care s-a produs incidentul este extrem de circulată. Este în apropierea Spitalului Județean din Arad, iar în jur sunt foarte multe blocuri.

Locatar bloc: „Da, s-au tras câteva focuri de armă, am coborât și era plin de mașini de poliție, jandarmi.”

După ce au reușit să oprească mașina, polițiștii și-au dat seama că unul dintre gloanțe l-a rănit pe șofer.

Simina Roz - purtător de cuvânt Spitalul județean Arad: „În cursul nopții a ajuns la unitatea primire urgențe un bărbat cu o plagă în zona umărului stâng. Medicii l-au operat, iar în momentul de față se află sub supraveghiere medicală la secția ATI.”

Polițiștii arădeni au întocmit un dosar penal și vor stabili vinovăția după audierea cetățeanului austriac.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO