Un bărbat, împușcat, după o ceartă cu un vecin și o goană de 80 de km cu poliția pe urme: „A aruncat cu sticla după noi”

15-08-2020 07:27


Un cetățean austriac a ajuns împușcat la spital, după o ceartă cu un vecin și o goana de 80 de km cu poliția pe urme.

S-a întâmplat în Arad.

Bărbatul a trecut de trei filtre instalate pe șosea și a circulat pe contrasens kilometri întregi, până să fie oprit cu 10 focuri de armă.

Abia după ce polițiștii au tras în roțile mașinii, cursa desprinsă din filme s-a oprit.

Rănit la umăr, austriacul este acum internat sub pază în spital .

Totul a început vineri seară, în satul arădean Căpâlnaș. Austriacul de 64 de ani s-a certat cu un vecin, care nu a venit să îl ajute la treburile gospodărești. L-a luat la rost, iar omul, speriat, a chemat poliția.

Concubină: „S-a urcat în mașină și am văzut că pleacă, l-am strigat, l-am sunat și pe telefon, nu a răspuns, dar unde a vrut să plece nu știu.”

Când s-a trezit la ușă cu oamenii legii, bărbatul a urcat în microbuzul său și a plecat în trombă.

Localnică: „A parcat mașina, a pus-o pe avarii, a luat o sticlă și a aruncat cu sticla după noi, a zis nu știu ce, după care s-a urcat în mașină, a venit Poliția și s-a dus încolo, a luat-o prin șanț.”

Vecin: „Nu știu, noi suntem prieteni buni, am auzit că a fugit cu mașina și a tras miliția că a trecut prin cinci filtre și au tras și l-au lovit.”

Polițiștii i-au luat urma. Șoferul a gonit pe DN7 către Arad cu peste 140 km la oră. Polițiștii au instalat trei filtre pe traseu, însă au reușit să îl oprească abia după 80 de km, când a ajuns într-o intersecție din oraș. Agenții au tras înspre mașină care gonea pe contrasens. Microbuzul s-a oprit într-un indicator rutier.

Adina Aconstantinesei - purtător de cuvânt IPJ Arad: „Bărbatul a ajuns în municipiul Arad și a circulat pe contrasens, iar pentru oprirea acestuia după efectuarea somațiilor legale, s-a impus executarea unor focuri de armă în direcția roților din spate. Șoferul a pierdut controlul autoturismului intrând în coliziune cu un indicator rutier.”

Strada pe care s-a produs incidentul este extrem de circulată. Este în apropierea Spitalului Județean din Arad, iar în jur sunt foarte multe blocuri.

Locatar bloc: „Da, s-au tras câteva focuri de armă, am coborât și era plin de mașini de poliție, jandarmi.”

După ce au reușit să oprească mașina, polițiștii și-au dat seama că unul dintre gloanțe l-a rănit pe șofer.

Simina Roz - purtător de cuvânt Spitalul județean Arad: „În cursul nopții a ajuns la unitatea primire urgențe un bărbat cu o plagă în zona umărului stâng. Medicii l-au operat, iar în momentul de față se află sub supraveghiere medicală la secția ATI.”

Polițiștii arădeni au întocmit un dosar penal și vor stabili vinovăția după audierea cetățeanului austriac.

VIDEO PROTVPLUS.RO