Un urs este suspectat ca a atacat doua persoane, in Brasov. Localnicii recunosc insa ca ei i-au invadat teritoriul

Dată publicare: 19-06-2016 11:35
Dată actualizare: 22-06-2016 01:19


Un barbat de 64 de ani, care culegea ciuperci in zona Dambu Morii, din Brasov, duminica dimineata, a fost atacat de un urs in aceeasi zona forestiera in care, in urma cu aproximativ trei saptamani, un tanar de 19 ani a fost ranit si el de un urs.

Barbatul de 64 de ani se afla la cules de ciuperci, in zona Dambu Morii, mai sus de Bunloc, in judetul Brasov, in momentul in care a fost atacat de un urs.

El a reusit sa iasa singur din padure si sa sune dupa ajutor, iar un echipaj SMURD a plecat imediat pentru a-i acorda primul ajutorul ranitului.

Potrivit medicilor, barbatul este constient, dar are mai multe rani in zona abdomenului. El a fost transportat la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov.

Dambu Morii este unul dintre cele mai cunoscute locuri de picnic dintre Brasov si Predeal. Este o zona salbatica, de unde pornesc mai multe trasee turistice cunoscute. In zona se construieste un cartier, iar cei care s-au mutat spun ca si-au asumat un mare risc.

Proprietara unei pensiuni: "I-am vazut practic pe pe geam, chiar aici in fata pensiunii, chiar pana in usa au venit."
Reporter: "Nu cumva dumneavostra ati invadat teritoriul ursului?"
Proprietara unei pensiuni: "Cam asa ceva. Practic, asa e! Noi i-am invadat. Aici este casa lor, in spatele casei noastre."

Padurea in care s-a produs atacul de duminica este aceeasi in care, in urma cu aproximativ trei saptamani, un tanar de 19 ani, aflat in drumetie, a fost si el atacat de un urs. Tanarul a suferit mai multe plagi la glezna, abdomen, torace si gat si a stat in spital aproape doua saptamani.

Autoritatile brasovene incearca sa afle daca este vorba despre acelasi urs. Zona in care s-a produs atacul este o zona turistica, avand trasee marcate si fiind preferata pentru drumetii.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO