Un atelier auto in care se aflau 24 de butelii cu gaz s-a facut scrum, dupa ce a luat foc. De la ce ar fi pornit incendiul

Ultima actualizare: 19-01-2017 07:29

Incendiu devastator, duminica, in localitatea Cumpana, din judetul Constanta.

Un atelier auto a luat foc si a ars complet, iar flacarile - alimentate de vantul puternic - s-au extins rapid si la acoperisul unei case din apropiere.

Proprietara locuintei si fiul ei s-au intoxicat cu fum. Dar, pericolul a fost si mai mare, deoarece in service se aflau si 24 de butelii cu gaz, care puteau exploda in orice moment.

Vecinii au observat fumul gros care iesea din atelierul auto si, speriati, au dat alarma.

Femeie: "Cand m-am apropiat am vazut la vecinul ca luase foc de la un garaj. Am inteles ca ar fi avut niste butoaie cu motorina langa o soba si de aici a pornit totul. Erau flacarile mari, la un metru doi."

In cateva clipe, incendiul a cuprins tot atelierul. Flacarile au distrus un microbuz aflat inauntru si s-au extins cu repeziciune si la acoperisul unei case invecinate.

Barbat: "A ars in totalitate acoperisul."

Reporter: "In partea cealaltala atelier cum e?"

Barbat: "Nu stiu, nu stiu."

Reporter: "V-ati speriat?"

Barbat: "Pai normal la focul asta cine nu se sperie."

Pana la sosirea pompierilor, oamenii au vrut sa mai salveze cate ceva, dar nu s-au putut apropia prea mult, din cauza focului puternic si a fumului dens.

Cel mai probabil, spun martorii, necazul ar fi pornit de la o soba improvizata. Pericolul a fost mare, deoarece in service-ul auto se aflau si 24 de butelii, dintre care 10 pline cu gaz.

Barbat: "De la o soba improvizata. A turnat benzina intr-o sticla cu motorina amestecata."

In timp ce incercau sa stinga parjolul, proprietara casei afectate de incendiu si fiul ei s-au intoxicat cu fum si au avut nevoie de ingrijiri medicale.

Pompierii, care au intervenit cu 3 autospeciale, au reusit sa stinga focul dupa aproximativ o ora.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO