Un an de la tragedia din Apuseni. Rudele studentei Aura Ion au ajuns pentru prima data la locul accidentului


Ultimul update: Vineri 23 Ianuarie 2015 07:20
Data publicarii: Marti 20 Ianuarie 2015 12:51
Categorie: Stiri actuale

Momente emotionante luni, in comuna Horea din judetul Alba, la un an de la tragedia aviatica din Apuseni.

Familia studentei Aura Ion, care a pierit atunci impreuna cu pilotul avionului prabusit, Adrian Iovan, a facut un parastas pentru cei doi.

Numele Aureliei Ion a fost pomenit la Horea, la un an de la moartea tragica de care a avut parte in muntii Apuseni. Mama, sora si fratele ei au mers pentru prima data in locul in care studenta si-a gasit sfarsitul. Sora Aurei a fost singura care a gasit puterea sa urce pana in varful Petreasa. A aprins o lumanara in locul in care sora ei a murit inghetata dupa ce s-a prabusit avionul in care se afla.

"Am vrut de un an de zile sa venim, sa ajung acolo, in fiecare zi ma gandeam la locul acela. Am simtit ca ea a ramas acolo, desi mormantul ei e in Bucuresti", a spus mama studentei.

Rudele Aurei au fost primite cu caldura la Horea, ba chiar sunt gazduite de familia unuia dintre salvatori. "Am reusit sa le povestim cum s-au intamplat exact lucrurile, ca am incercat sa facem tot posibilul sa ii salvam", a povestit unul dintre salvatori, Argentin Todea. Autoritatile din Horea le-au oferit o placheta comemorativa si au facut-o pe tanara studenta cetatean de onoare a comunei.

"Speram ca in urmatoarele luni sa avem niste rezultate pentru ca cei de la CIAS nu au comunicat nimic pana acum. Tot ce ne dorim e ca lucrurile sa mearga bine, sa nu se traga de timp", a spus Mariana Ciuca, sora Aurei.

La un an de la tragedie, cei 4 medici supravietuitori n-au lasat accidentul aviatic sa le afecteze meseria. Doctorul Radu Zamfir face zeci de prelevari si transplanturi de ficat la Institutul Fundeni din Capitala. Sorin Ianceu lucreaza la spitalul din Beius si face transplanturi atunci cand vine la Oradea. Valentin Calu lucreaza la Spitalul Elias, iar Catalin Pivniceru la Spitalul Sfanta Maria.

La copilotul Razvan Petrescu recuperarea e inca anevoioasa. El a suferit de-a lungul anului multiple operatii la picior.

In 20 ianaurie 2014, avionul care se indrepta catre Oradea sa preleveze organele unui pacient aflat in moarte cerebrala, s-a prabusit, la limita judetelor Cluj si Alba, iar patru medici si copilotul au supravietuit.

Investigatia privind cauzele accidentului aviatic din muntii Apuseni este in curs de finalizare, iar din datele obtinute pana acum rezulta ca nu au fost detectate anomalii tehnice la motoarele aeronavei.

VIDEO PROTVPLUS.RO