Și-a riscat viața după ce a fost prins la furat. Ce a făcut de frica polițiștilor


Ultimul update: Marti 26 Martie 2019 19:31
Data publicarii: Marti 26 Martie 2019 17:02
Categorie: Stiri actuale

Operaţiune de salvare spectaculoasă deasupra râului Mureş, în localitatea Gheja. Un adolescent de 15 ani şi tatăl său au fost scoşi cu un elicopter SMURD din mijlocul curenţilor.

Băiatul sărise în apă speriat că poliţiştii îi vor lua urma. Tânărul furase fier de la un depozit şi a crezut că scapă dacă se aruncă în rău. În pericol s-a aflat şi tatăl său care a încercat să-l ajute. Au urmat clipe contracronometru pentru că ambii să fie aduşi teferi la mal. Şi salvatorii au fost în pericol.

Puţin după orele prânzului, tânărul de 15 ani s-a aruncat în apă de frica poliţiştilor. Nu ştia să înoate însă şi s-a expus unui pericol mortal. Norocul lui a fost ca în zona curenţii de aer extrem de puternici l-au dus până pe o insulă unde a rămas captiv. În unele locuri apa atinge şi câţiva metri, iar tatăl lui a sărit în apă să îl ajute. Nu a reuşit, aşa că au ajuns amândoi sinistraţi pe o bucată de pământ înconjurată de ape.

Tatăl: "Eu m-am aruncat după el, a luat ceva sârmă şi fugeau după el poliţiştii şi jandarmii. De frică s-a aruncat în apă".

Când au văzut ce s-a întâmplat poliţiştii au chemat de urgenţă ajutoare, iar în zona un elicpter SMURD a ajuns însoţit de câţiva salvatori. Unul dintre ei a coborât pe o pe insulă şi s-a asigurat că cei doi sunt în regulă. Mai apoi au urmat operaţiunea de salvare.

Mama: "El nu ştia să înoate. S-a aruncat de frică, a şi intrat în hipotermie".

În zonă, curenţii de aer au fost extrem de puternici. Cu toate acestea, salvatorii, antrenaţi pentru aceste operaţiuni,  au legat bine adolescentul în chingi şi l-au ridicat în aer. În câteva clipe băiatul a ajuns teafăr la mal.

Claudiu Covacs, plutonier Major ISU Mureș: "A fost salvat cu ajutorul elicopterului".

Ramona Varodi, purtător de cuvânt IPJ Mureș: "Poliţiştii au fost sesizaţi că s-ar fi sustras de la o societate comercială material feros. Au cautat suspectul şi l-au găsit pe o insulă refugiat, au deschis o ancheta ca să verifice în ce condiţii s-a produs totul".

Tatăl lui a ajuns mai apoi la mal cu ajutorul unei bărci. Tânărul a ajuns la spital pentru investigaţii deoarece a suferit un şoc hipotermic. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu ancheta deschisă de polițisti în legatură cu furtul de la societatea comercială din Gheja.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Tags: hoț, mureș, salvare,

Blocul de 11 milioane de lei în care nimeni nu vrea să se mute. Explicația
Mizerie cumplită la o firmă de catering din Timişoara
Ipostaza jenantă în care a fost prinsă o faimoasă bloggeriță care promova dieta vegană
VIDEO PROTVPLUS.RO