Cel mai mare pelerinaj ortodox din Romania a ajuns la final. 250.000 de oameni s-au inchinat la moastele Sfintei Parascheva

Ultima actualizare: 19-10-2014 06:55

Cel mai important pelerinaj religios din Moldova a ajuns la final, si odata cu el s-au incheiat si Sarbatorile Iasiului.

Aproape o saptamana, peste 250 de mii de credinciosi s-au inchinat la moastele Cuvioasei Parascheva, iar miercuri seara preotii au dus racla de argint inapoi in Catedrala. Iar sarbatorile orasului s-au incheiat oficial cu torte, un concert si un impresionant foc de artificii.

Preotii au asteptat miercuri seara pana cand cei aproximativ doua mii de pelerini care mai erau la coada s-au inchinat la moastele Sfintei Parascheva, iar apoi au dus racla inapoi, in Catedrala.

In sfantul lacas, pelerinajul s-a prelungit inca doua ore.

In timp ce credinciosii se rugau in curtea Mitropoliei, in strada era sarbatoare mare, Zilele Iasiului. Si ca in fiecare an, s-a organizat o parada, iar militarii au strabatut centrul orasului cu torte.

"Foarte frumos. Sa se faca in fiecare an aceste evenimente sa se bucure cat mai multe generatii de tineri, de copii, de varstnici", spune un cetatean al orasului, prezent la eveniment.

Cei peste 20 de mii de oameni adunati in fata Palatului Culturii au dansat apoi pe muzica lui Marius Moga, Smiley si Loredana, care au cantat mai bine de 3 ore.

Sarbatoarea s-a incheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO