Turiștii s-au înghesuit să schieze în Poiană, apoi au năvălit în restaurante. Preparatul vândut imediat la 100 de lei porția
Este un an bun pentru hotelieri şi alţi antreprenori din zonele montane. Vremea bună și zăpada din această iarnă au dus la o creştere semnificativă a numărului de turişti față de anul trecut, când sezonul de schi a fost deschis abia pe 28 ianuarie.
Şi tarifele pentru cazare au crescut, însă pârtiile sunt pline. În Poiana Braşov. coada de la telegondolă s-a întins până pe pârtie.
-Stăm la coadă de ceva timp, dar entuziasmul încă e aici și nu am cedat. Eu abia aștept să ajung. -Cum faceți să treacă timpul mai repede?
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
-Povestim, stăm de vorbă.
„20 de minute, cam așa. 15 minute dacă ai noroc".
-Coada se mișcă destul de repede. Adică o vedeți voi cât e de mare, dar durează maxim 15 minute, adică mai mult nu am stat.
-Câte ture mai ai de gând să faci?
-Până la 4, când închide.
Zăpada se aşterne într-un strat de 30 de centimetri în Poiana Braşov. Mulţi pasionaţi de schi au ajuns la prima oră, să fie siguri că profită din plin de pârtii.
-La ora 9:00 eram pe pârtie.
-Și stați toată ziua?
-Nu, mai fac o tură și o să plec.
-Doar că prea am așteptat zăpada asta ca să nu ne bucurăm de ea.
Iar la prânz, cei mai mulţi aleg preparate tradiţionale. Într-un restaurant din Poiana Brașov, cel mai vândut preparat este tocana haiducească. Are carne de vită, căprioară și mistreț și foarte multe legume. O porție costă în jur de 100 de lei.
Dan Cioplei, bucătar: „Ca să o preparăm durează aproximativ vreo 4 ore. Aici sunt undeva la 100 de porții. Asta ne ajunge o zi, o zi jumate".
Vremea bună de schi și zăpada îi bucură pe hotelierii care spun că au observat o creștere semnificativă față de anul trecut, în aceeași perioadă. La un hotel de patru stele, turiștii plătesc pe noapte, pentru o cameră dublă, în jur de 650 de lei. Prețul include micul dejun și accesul la SPA. Anul acesta, tarifele au crescut cu aproximativ 8%.
Gabriel Roșca, manager hotel: „Avem o creștere comparată față de anul trecut în ianuarie cu 30 de procente. Asta înseamnă și încasări și gradul de ocupare". Ne ajută foarte mult faptul că se schiază".
În stațiunea montană, un skipass pentru o zi costă 200 de lei pentru adulți și 120 pentru copii.