Turiștii nemți își reiau excursiile în România. ”Sălbatică și puțin înfiorătoare, lăsați-vă impresionați”

05-07-2020 20:07
Sursa: C.A.


Turiștii nemți își reiau excursiile în România. ”Sălbatică și puțin înfiorătoare, lăsați-va impresionați”

Agențiile de turism din Germania au început să vândă din nou excursii în România, care includ mai multe destinații. Iar pentru a-și convinge clienții, operatorii din turismul nemțesc enumeră și măsurile pregătite pentru călătorii.

 

Măsurile de relaxare luate între timp la nivel internațional au determinat operatorii turistici din Germania să scoată din nou la vânzare excursii către țara noastră, scrie Turnul Sfatului

”Descoperiți România fascinantă și contrastantă, una dintre cele mai tinere membre ale UE. Un nou val de entuziasm și dăruire este palpabil și oferă multor obiective turistice din România o strălucire proaspătă. În Transilvania, culorile se schimbă precum epocile stilurilor arhitectonice: mănăstirile din Moldova cu frescele lor colorate, castelele bisericești mândre ale coloniștilor germani, Carpații de culoare verde închis, Biserica Neagră din Brașov, idilica Sighișoara și capitala culturală Sibiu. Sălbatică și puțin înfiorătoare, dar România are multe de oferit - lăsați-vă impresionați!”, este o parte din prezentarea făcută primelor excursii scoase din nou la vânzare către țara noastră de către agenția Eichberger, de exemplu.

Astfel de călătorii sunt efectuate cu autocare - cu înnoptări în cinci orașe din România -, iar pentru siguranța pasagerilor în contextul Covid-19, operatorii turistici germani anunță o serie de măsuri.

 

Reguli stricte de protecție

 

Șoferii primesc instrucțiuni specifice, autocarele sunt dezinfectate înainte și după fiecare călătorie, au fost dotate cu rezervoare de dezinfectant pentru mâini, iar suprafețele atinse frecvent sunt curățate intensiv.

Autocarele folosite pentru transport au noi filtre pentru aer (HEPA), fiind implementat și ”conceptul de ventilație sofisticat”: sistemul de aerisire al autocarelor nu utilizează funcția de recirculare a aerului, iar opririle planificate pe trasee sunt mai dese.

Turiștii germani vor trebui să completeze câte un chestionar cu întrebări specifice, iar de manipularea bagajelor se vor ocupa exclusiv șoferii autocarelor.

Intrarea și ieșirea din mijloacele de transport se face după reguli stricte, în care intrarea se face numai prin ușa de la mijlocul autocarului.

”Ieșirea se face pe ușa din față pentru cei care stau pe scaunele aflate până la accesul din mijloc. Ieșirea se face pe ușa de la mijloc pentru cei care au scaunele în spatele accesului central”, mai descriu operatorii germani.

Aceștia îi roagă pe turiștii germani să își dezinfecteze mâinile de fiecare dată când intră în autocare și să respecte eticheta momentului (în pliul cotului) atunci când strănută sau tușesc. 

”Stați pe locurile alocate de șoferii noștri. Acordăm o deosebită importanță spațiului dintre călători. Purtați măștile pentru nas și gură pe toată durata călătoriei. Vă rugăm să aduceți cu dumneavoastră măștile pentru nas și gură. În caz de nevoie, veți primi o mască de la șoferii noștri”, mai arată reprezentanții agenției de turism amintite.

 

Sursa: C.A., Turnul Sfatului

VIDEO PROTVPLUS.RO