Turiștii nemți își reiau excursiile în România. ”Sălbatică și puțin înfiorătoare, lăsați-vă impresionați”

Ultima actualizare: 05-07-2020 20:12
Turiștii nemți își reiau excursiile în România. ”Sălbatică și puțin înfiorătoare, lăsați-va impresionați”
Inquam/ Sabin Cîrstoveanu

Agențiile de turism din Germania au început să vândă din nou excursii în România, care includ mai multe destinații. Iar pentru a-și convinge clienții, operatorii din turismul nemțesc enumeră și măsurile pregătite pentru călătorii.

 

Măsurile de relaxare luate între timp la nivel internațional au determinat operatorii turistici din Germania să scoată din nou la vânzare excursii către țara noastră, scrie Turnul Sfatului

”Descoperiți România fascinantă și contrastantă, una dintre cele mai tinere membre ale UE. Un nou val de entuziasm și dăruire este palpabil și oferă multor obiective turistice din România o strălucire proaspătă. În Transilvania, culorile se schimbă precum epocile stilurilor arhitectonice: mănăstirile din Moldova cu frescele lor colorate, castelele bisericești mândre ale coloniștilor germani, Carpații de culoare verde închis, Biserica Neagră din Brașov, idilica Sighișoara și capitala culturală Sibiu. Sălbatică și puțin înfiorătoare, dar România are multe de oferit - lăsați-vă impresionați!”, este o parte din prezentarea făcută primelor excursii scoase din nou la vânzare către țara noastră de către agenția Eichberger, de exemplu.

Astfel de călătorii sunt efectuate cu autocare - cu înnoptări în cinci orașe din România -, iar pentru siguranța pasagerilor în contextul Covid-19, operatorii turistici germani anunță o serie de măsuri.

 

Reguli stricte de protecție

 

Șoferii primesc instrucțiuni specifice, autocarele sunt dezinfectate înainte și după fiecare călătorie, au fost dotate cu rezervoare de dezinfectant pentru mâini, iar suprafețele atinse frecvent sunt curățate intensiv.

Autocarele folosite pentru transport au noi filtre pentru aer (HEPA), fiind implementat și ”conceptul de ventilație sofisticat”: sistemul de aerisire al autocarelor nu utilizează funcția de recirculare a aerului, iar opririle planificate pe trasee sunt mai dese.

Turiștii germani vor trebui să completeze câte un chestionar cu întrebări specifice, iar de manipularea bagajelor se vor ocupa exclusiv șoferii autocarelor.

Intrarea și ieșirea din mijloacele de transport se face după reguli stricte, în care intrarea se face numai prin ușa de la mijlocul autocarului.

”Ieșirea se face pe ușa din față pentru cei care stau pe scaunele aflate până la accesul din mijloc. Ieșirea se face pe ușa de la mijloc pentru cei care au scaunele în spatele accesului central”, mai descriu operatorii germani.

Aceștia îi roagă pe turiștii germani să își dezinfecteze mâinile de fiecare dată când intră în autocare și să respecte eticheta momentului (în pliul cotului) atunci când strănută sau tușesc. 

”Stați pe locurile alocate de șoferii noștri. Acordăm o deosebită importanță spațiului dintre călători. Purtați măștile pentru nas și gură pe toată durata călătoriei. Vă rugăm să aduceți cu dumneavoastră măștile pentru nas și gură. În caz de nevoie, veți primi o mască de la șoferii noștri”, mai arată reprezentanții agenției de turism amintite.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!