Turiștii au sărbătorit Ignatul chiar pe pârtie, la Rânca. Organizatorii au adus un porc pe care l-au tranșat și l-au pregătit
Cu sau fără zăpadă afară, românii știu să respecte tradițiile de Crăciun, mai ales când e vorba despre cele culinare. Turiștii veniți de Ignat la Rânca, au petrecut de minune cu șorici, pomana porcului și țuică fiartă, chiar la baza pârtiei.
Nu au lipsit, bineînțeles, nici colindele.
La Rânca, turiștii au sărbătorit Ignatul chiar pe pârtie. Organizatorii au adus aici un porc de aproape 300 de kilograme, pe care l-au tranșat și l-au pregătit după tradiție.
Pe lângă șorici și pomana porcului, nu putea să lipsească tradiționalul pahar de țuică.
Toate bunătățile au fost oferite gratuit de către organizatori, spre bucuria turiștilor veniți să petreacă sărbătorile de Crăciun în mijlocul naturii, pe pârtie.
Turistă și turist: „Nu e bine nici gratis. Nu, munca trebuie plătită, dar ținând cont că e o sărbătoare mare, nu se plătește nimic, e totul moca. Din partea gazdelor. Foarte bun”.
Turist: „Am mai venit o dată pe aici, anul trecut. Frumos. Foarte frumos, acum aștept să iau și eu o porție de prosciutto de la expoziție”.
Turist: „O țuică, am mâncat și puțină brânzică cu slană. Merge. Foarte frumos. Nu, aici e prima dată, dar e foarte frumos, cred că asta atrage și clienții”.
În mijlocul mulțimii și-au făcut apariția și colindătorii, care au încântat pe toată lumea.
În aceste zile, stațiunea Rânca este ocupată în proporție de aproape 90%, iar pentru Revelion nu mai este nicio cameră disponibilă. Turiștii au plătit între 250 și 500 de lei pentru o noapte de cazare, dar tarifele au crescut și în funcție de numărul de mese și de facilitățile solicitate.