Trupul lui Radu Vasile a fost depus la Senat. Fostul premier, decorat post-mortem de Traian Basescu

Ultima actualizare: 07-07-2013 07:02
Radu Vasile

Trupul fostului premier Radu Vasile, care a incetat din viata marti noaptea, a fost depus joi, la ora 12.00, la Senat.

Secretarul general adjunct al Senatului, Dan Mihalache, a precizat ca trupul neinsufletit al fostului premier va fi depus la Senat de joi, de la ora 12.00, pana vineri, la ora 10.00. Oricine va dori sa-i aduca un ultim omagiu fostului premier va avea acces nerestrictionat.

Radu Vasile va fi inmormantat vineri, la ora 14.00, la Cimitirul Bellu Catolic, langa mormantul fostului lider taranist Corneliu Coposu.

Radu Vasile, in varsta de 71 de ani, a murit in noaptea de marti spre miercuri. Fostul premier taranist Radu Vasile suferea de cancer la colon, iar in urma cu trei ani fusese operat, el tratandu-se atat in tara, cat si in Isreal.

Radu Vasile a fost prim-ministru in perioada aprilie 1998 si decembrie 1999, propus de PNTCD.

Presedintele Traian Basescu l-a decorat post-mortem pe Radu Vasile

Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a semnat miercuri, 3 iulie, decretul de decorare post-mortem a fostului prim-ministru al Romaniei Radu Vasile.

"Astfel, pentru contributia remarcabila la edificarea si consolidarea statului de drept, pentru intreaga activitate pusa in slujba promovarii intereselor Romaniei, pentru competenta si abnegatia dovedite in actul guvernarii, domnul presedinte Traian Basescu a conferit post-mortem Ordinul National „Steaua Romaniei” - in grad de Cavaler fostului prim-ministru al Romaniei Radu Vasile (1998 - 1999)." - se arata in comunicatul de presa al Administratiei Prezidentiale.

Decorarea a fost facuta la propunerea presedintelui Romaniei, Traian Basescu.

Miron Cozma: Pentru mine Radu Vasile a fost un om foarte curajos

Fostul lider al minerilor Miron Cozma a declarat, miercuri, ca Radu Vasile a fost pentru el un om foarte curajos venind la Cozia, in 1999, si ca prin pactul incheiat atunci a fost evitat un razboi civil. Miron Cozma a transmis in primul rand condoleante familiei fostului premier, din partea sa a si a familiei sale.

"Poate ca eu ar trebui sa fiu unul din cei mai vehementi acuzatori fata de activitatea dumnealui, insa nu pot (...). Eu am o mare admiratie fata de oamenii care au curaj in aceasta tara, chiar in situatii de criza. Pentru mine Radu Vasile a fost un om foarte curajos venind la Cozia", a spus Cozma, amintind de "Pacea de la Cozia", pactul incheiat de el cu fostul premier, pentru a pune capat Mineradei din 1999.

Fostul lider al minerilor a mai spus ca pactul semnat cu Radu Vasile a fost "pentru stabilitatea Romaniei" si evitarea unui "razboi civil".

"Chiar daca Constantinescu a scos Armata, tancurile si armele impotriva minerilor, n-avea nicio sansa", a spus Cozma, mentionand ca Radu Vasile spune acest lucru in cartea sa, "Cursa pe contrasens".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO