Trupul bărbatului predat altei familii a fost dezgropat. Rudele sale l-au reînhumat după câteva ore

Ultima actualizare: 05-01-2021 18:02

Confuzia creată la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde un pacient decedat din cauza infecţiei Covid a fost dat din greşeală altei familii, a dus marți la o deshumare.

În prezenţa procurorilor, trupul neînsufleţit a fost dezgropat şi redat familiei de drept.

Vorbim despre o confuzie scandaloasă care a tulburat și mai mult liniștea unei familii îndoliate. Ea a fost lămurită marți, pe deplin, atunci când un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a emis o ordonanță și a asistat personal la deshumare.

De față au fost ambele familii - și cea care a revendicat trupul neînsuflețit a celui care și-a pierdut viața înainte de anul nou, din pricina Covid-19, dar și cealaltă familie care primise trupul neînsuflețit și în înmormântase.

Totul s-a petrecut într-un cimitir din Sectorul 1 al Capitalei și, odată cu desfacerea sicriului, a putut fi observată brățara cu datele de identificare. De altfel, familia care a remarcat această gravă confuzie a făcut și recunoașterea. Câteva ore mai târziu l-au reînhumat într-un alt cimitir.

Ancheta continuă la parchet, pentru că procurorii vor să se dumirească pe deplin ce s-a întâmplat și de ce s-a ajuns la această eroare. Cel puțin deocamdată este începută urmărirea penală in rem pentru suspiciunea de neglijență în serviciu.

Rămâne de văzut dacă vreo persoană de la Spitalul de Urgență Floreasca se face sau nu responsabilă de vreo infracțiune.

Rudele celui care a fost recuperat și reînhumat marți spun că au de gând să ceară daune spitalului pentru aceste momente tulburătoare prin care au fost obligate să treacă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO