Trei ursi, salvati din "iadul romanesc", locul in care animalele traiau intr-o inchisoare degradata

Ultima actualizare: 02-12-2012 01:22
gradina zoologica

Custi aflate in degradare si o viata intr-o captivitate de cativa metri patrati. Acesta este peisajul unei fosti Gradini Zoologice din Romania, un loc din care doi ursi tocmai au fost salvati de o artista britanica.

In urma cu 4 ani, Gradina Zoologica din Onesti era inchisa, dupa ce nu reusea sa indeplineasca standardele impuse de Uniunea Europeana.

In tot acest timp, starea animalelor gazduite acolo si custile in care au fost tinute s-au deteriorat continuu, scrie AOL.co.uk.

"Custile, construite undeva prin 2002, sunt mici si ruginite, cu podele din beton", descrie sursa citata casa animalelor din fosta gradina zoologica.

Emotionata si ingrijorata de starea animalelor tinute in acele custi, Alesha Dixon, o fosta concurenta in spectacolul Britain's Got Talent, a venit in Romania alaturi de oficiali de la WSPA (World Society for the Protection of Animals) si MFA (Millions of Friends Association), pentru a elibera doi dintre ursii tinuti acolo.

"Nu imi pot reveni. Timp de 12 ani, acesti ursi au fost tinuti fara pic de spatiu, nu se puteau plimba, nu aveau copaci in preajma, nu aveau pic de libertate. Astazi va fi o zi foarte buna, in care ii vom scoate de acolo, din ceea ce eu pot numi o inchisoare", a declarat aceasta pentru AOL.

A doua zi, oficialii de la WSPA si MFA au revenit si au eliberat inca un urs, toti trei fiind transferati in rezervatia de ursi de la Zarnesti, Romania, cea mai mare de acest fel din Europa.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO