Trei tineri din Timis merg pana in Muntenegru pe biciclete pentru a ajuta copiii nevoiasi. Cum puteti sustine actiunea lor


Ultimul update: Luni 12 Septembrie 2016 07:05
Data publicarii: Vineri 09 Septembrie 2016 12:22
Categorie: Stiri actuale

Trei tineri din Timis pornesc sambata in zori intr-o calatorie lunga, pe biciclete. Vor sa ajunga in Muntenegru, iar in timpul deplasarii, incearca sa stranga bani pentru trei copii cu care viata nu a fost blanda.

Cei pentru care strang bani sunt doi fratiori, unul dintre ei surdo-mut, si un alt copilas care vrea sa mearga la scoala. Cei trei tineri lucreaza la aceeasi companie. Au descoperit ca au un vis comun, sa calatoreasca pe bicicleta, iar maine il vor transforma in realitate.

Cine vrea sa ii ajute pe acesti copii, poate dona bani, in contul asociatiei "Misiune pentru copii": RO14INGB0000999904551123

“A fost visul meu sa calatoresc in alte tari pe bicicleta si vorbeam intr-o zi despre asta”, spune unul dintre ei, Egemen Yaman. “I-am povestit lui Patrick pentru ca lucra langa mine, si el a zis "e o idee draguta, hai sa o facem impreuna" pentru ca e si visul meu sa calatoresc cu bicicleta. Apoi am avut cateva cateva probleme, de fapt intrebari cum o sa ajungem, cum facem asta, si atunci Attila a venit in clubul nostru"

De povestile celor trei baieti au aflat de la o asociatie caritabila, unde colegii lor sunt voluntari. Fratii Denis si Alexandru au 7 si 8 ani. Sunt crescuti de mama si de bunicul lor. Alex este surdo-mut, iar dorintele lui sunt modeste: vrea doar sa ajunga, impreuna cu fratele lui, la cinema. Sau la strand. Iar Ionut, din Arad, are 6 ani si va incepe clasa pregatitoare. Isi doreste ca bunica lui sa poate sa aiba grija de el si sa il trimita la scoala cu haine si caiete noi.

Atilla Szolath: "Ea fiind pensionara cu o situatie financiara putin mai rea si Ionut la varsta lui stie ca bunicii ii este greu si vrea sa o ajute ca el sa poata sa mearga la scoala. Despre Denis si Alexandru, ei locuiesc cu mama si si bunicul, tatal nu mai exista in peisaj. Alexandru este surdo-mut, din punct de vedere medical nu se poate face nimic".

Dumnezeu sa le dea sanatate, ma bucur ca vor sa ne faca un bine”, spune bunica lui Ionut. “Nu pot sa-mi dau seama, va spun drept, cat bine mi-au facut. Eu ma duc la un centru, ma ajuta cu alimente, cu bani daca este nevoie. Fac curatenie acolo".

Calatoria celor trei biciclisti va dura 17 zile. Vor sa ajunga la Budva, timp destul pentru toti cei care vor sa ii ajute pe cei trei copii sa isi indeplineasca dorintele.

Patrick Kiszel: "Oricine poate dona orice suma vrea, dar cei care doneaza o suma de minim 50 de lei vor primi din partea noastra cate o scrisoare si o fotografie de pe drum si vom incerca sa spunem povestea din ziua respectiva".

 

VIDEO PROTVPLUS.RO