Trei tineri au ramas blocati mai bine de o zi pe o insula din raul Siret. Ce le-au spus pompierilor care i-au salvat

27-11-2014 07:51


recuperati Siret

Inconstienta a facut ca trei tineri din Vrancea sa ramana blocati pe o insula din mijlocul raului Siret, mai bine de 30 de ore.

Plecasera cu doua carute dupa lemne si cand sa se intoarca nivelul apei crescuse din cauza deversarii controlate, de la barajul din apropiere.

Tinerii spun ca stiau de deversare, dar au crezut ca raul nu se va umfla atat de repede. Apoi, au tot asteptat ca apele sa scada si abia in a doua zi, cand i-a razbit frigul, au sunat dupa ajutor.

Tanase Eduard, victima:

"Am vrut sa ajungem la padure ca sa aducem lemne pentru noi acasa si dupa ce am trecut apa, in urma noastra a crescut si nu am mai putut pleca de acolo din locul ala. Am asteptat de ieri dimineata pana astazi la 11, dupa aia am sunat la salvare . Stiam ca o sa creasca apa, dar nu asa repede."

Iulian Cojocaru, victima:

"A venit apa mare si am rams acolo, ce era sa facem?! Caldura am avut, ce manca am avut. Am facut focul."

Localnicii spun ca se intampla frecvent sa ramana blocati pe insula, din cauza deversarilor la barajul din apropiere. Din fericire, doar unul dintre cei trei a avut nevoie de ingrijiri medicale.

Stefan Haiduc, comandant sectie pompieri:

"O persoana de 28 de ani a fost preluata de echipajul SMURD si transpoortata la CPU Adjud, deoarece era intr-o stare usor alterata datorita temperaturilor scazute care au fost peste timpul noptii."

Dupa sperietura pe care au tras-o, tinerii spun ca nu vor mai repeta greseala.

Sursa: Pro TV

Tags: tineri, siret, apa, insula,

VIDEO PROTVPLUS.RO