Tragedie în județul Iași. Trei femei, bunica, fiica și nepoata de opt ani, au murit intoxicate cu fum, în incendiul care le-a cuprins locuința.

Echipele de intervenție au făcut tot ce-a fost omenește posibil pentru a le salva, însă toate eforturile lor au fost zadarnice. Focul ar fi izbucnit de a un coș de fum neizolat, spun anchetatorii.

Incendiul a izbucnit în puterea nopții, când bunica, fiica și nepoata, o copilă de numai opt ani, dormeau.
În casă mai era un nepot al bătrânei, un bărbat de 30 de ani, care a încercat să le salveze pe cele trei. Nu a reușit însă. S-a chinuit minute bune, dar flacările l-au înconjurat și pe el.

Femeie:I-au găsit morți în casă. Pe la trei au zis că au luat foc. Le-au scos băiatul afară din casă.

Vecinii sunt cei care au observat flăcările și au sunat la 112. Era însă prea târziu pentru cele trei victime.
Pompierii au constatat că materialele inflamabile din casă nu erau izolate de coșul de fum. Când acesta s-a încins, focul a început să ardă mocnit în încăpere, apoi au izbucnit flacările.

Femeie: Ferească Dumnezeu de necazul la fiecare. Băiatul le-a scos, dar el ce să facă? Băiatul era ars și pe spate. Pai cum, când a deschis ușa la cameră a bufnit flacăra afară. Noi când am venit la trei erau aici și poliție și tot.

Anchetatorii cred că femeile au murit în somn, intoxicate cu fum. Cei de la SMURD au încercat să le resusciteze, dar fără nicio șansă. Singurul care a scăpat cu viață a fost nepotul bătrânei.

Două cisterne cu apă au fost aduse, de asemenea, pentru a stinge cei 50 de metri pătrați, unde totul ardea.

Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD Iași:Au fost acolo echipaje SMURD și pompieri, din păcate s-a constatat că trei persoane erau deja în stop, nu au răspuns la resuscitare, cel mai probabil intoxicate cu fum. Nepoata, fiica și bunica. Un accident absolut tragic în care poliția, pompierii și medicina legală vor vorbi despre diagnostic.”

O anchetă este acum în plină desfășurare.