Trei cetateni americani sunt anchetati dupa ce au intrat intr-o unitate militara din Barlad. Ce cautau barbatii


Ultimul update: Joi 27 Iulie 2017 06:58
Data publicarii: Luni 24 Iulie 2017 16:28
Categorie: Stiri actuale
unitate militara Barlad

Americani cercetati de politisti dupa ce unul dintre ei a fost prins fara drept in zona unitatii militare de la Barlad

 

Trei barbati din SUA sunt cercetati de catre politistii vasluieni dupa ce unul dintre acestia a fost prins fara drept in incinta unitatii militare de la Barlad. Americanii le-au spus anchetatorilor ca se aflau in cautarea cimitirului evreiesc din municipiu si ar fi intrat in interiorul garnizoanei ghidati de GPS.

Politistii vasluieni au intocmi dosar penal pe numele a trei barbati cu cetatenie americana pentru violarea si tentativa de violare a sediului profesional, in urma patrunderii, fara drept, a unuia dintre acestia in incinta unitatii militare din Barlad.

Tanarul de 28 de ani parea sa caute ceva in curtea garnizoanei cand a fost somat de catre un angajat al unitatii militare sa paraseasca imediat zona.

Ulterior, militarii au constatat, in momentul in care l-au condus pe barbat in afara incintei garnizoanei, ca afara, langa gard, se aflau alti doi cetateni americani, respectiv tatal tanarului, un barbat de 56 de ani, si unchiul sau, de 55 de ani.

Toti cei trei barbati au fost dusi la sediul Politiei Barlad, institutie care a declansat o ancheta in acest caz. In prezenta unui translator autorizat, americanii au spus politistilor ca se aflau in cautarea unui cimitir evreiesc, acolo unde ar avea rudele ingropate, in conditiile in care doi dintre ei sunt nascuti in judetul Vaslui. Tanarul de 28 de ani le-a explicat anchetatorilor ca a ajuns in incinta unitatii militare ghidat de GPS, in conditiile in care garnizoana Barlad se afla in vecinatatea cimitirului evreiesc pe care l-ar fi cautat. In plus, pentru sustinerea celor afirmate, americanii au prezentat documente si fotografii.

”Conform procedurilor, pe numele tanarului tanarului de 28 de ani a fost intocmit dosar penal pentru violarea sediului profesional, in timp ce ceilalti doi barbati vor fi cercetati pentru tentativa la aceasta infractiune. Cercetarile sunt continuate in acest caz, urmand ca, la finalizarea acestora, sa se faca propunerea catre Parchet”, a declarat, luni, pentru News.ro purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Vaslui, Silvia Manta.

Anchetatorii nu au dispus nicio masura impotriva cetatenilor americani.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO