Tranzactii fictive cu carti, in judetul Prahova. Numele scolii de politie "Vasile Lascar" din Campina, folosit de suspecti


Ultimul update: Duminica 12 Martie 2017 00:28
Data publicarii: Joi 09 Martie 2017 08:17
Categorie: Stiri actuale

Patru indivizi din judetul Prahova au crezut ca au dat lovitura, dupa ce au organizat mai multe tranzactii fictive cu carti.

Barbatii au mers la o editura din Bucuresti, unde au incheiat un contract de distributie a sute de mii de volume in scoli, dar si in mai multe institutii si magazine din toata tara.

In realitate, insa, cartile au fost duse intr-un depozit, iar escrocii au incasat comisioanele pentru vanzarile fictive. Paguba depaseste, in total, 5 milioane de lei.

Cei patru barbati sunt banuiti ca ar fi cerut editurii comisioane ca sa distribuie cartile in scoli si in magazine. Ca sa reuseasca asta, s-au dat drept inspectori scolari sau agenti de vanzari, dar si directori ai unei institutii ce formeaza viitori politisti.

Ulterior, cartile ajungeau intr-un depozit din Prahova, iar la primire, escrocii puneau o stampila falsa care atesta ca marfa a ajuns la institutiile in cauza.

Imediat dupa emiterea documentelor, institutiile se trezeau cu notificari de plata. Asa au aflat anchetatorii de escrocherie.

Si de numele scolii de politie Valsile Lascar din Campina s-au folosit suspectii. Practic conducerea acestei unitati si-a pus o multime de intrebari in momentul in care s-a trezit somata sa plateasca o suma imensa: 3,5 milioane de lei pentru niste carti pe care nici nu le-a comandat.

Doi dintre suspecti au fost arestati, iar ceilalti doi sunt cerectati sub control judiciar pentru inselaciune, fals si uz de fals, dar si constituirea unui grup infractional.

VIDEO PROTVPLUS.RO