Traian Basescu a semnat petitia impotriva accizei la benzina. "Eu in locul premierului as incerca o noua amanare"

Ultima actualizare: 17-03-2014 06:57

Presedintele Traian Basescu a semnat, vineri dimineata, in zona Eroilor, la unul din corturile de campanie ale PMP, o petitie pentru respingerea taxei suplimentare la carburant pe care Guvernul doreste sa o introduca.

Seful statului a sosit la cortul de campanie al PMP in jurul orei 11.30, pe jos, declarand ca a parcat in zona.

"Stiti cum e cu primarii astia ai Bucurestiului", a spus Basescu, razand, referindu-se la locul de parcare gasit.

Traian Basescu a spus ca a promis ca va semna petitia PMP impotriva taxei suplimentare la carburant, dar nu va participa la mitingul pe aceasta tema pe care PMP il organizeaza sambata.

Presedintele a dat mana cu cei care strang semnaturi, a semnat si apoi a primit doua mere de la acestia, spunand ca unul este pentru sotia sa, iar unul pentru nepotica Anais.

"Consider taxa asta, de 42 de bani pentru un litru de benzina si motorina, inutila. Bugetul de stat nu avea nevoie de banii astia, bani care sa fie transferati apoi baronilor locali in campanie. E in neregula", a spus el.

Presedintele a mai spus ca introducerea de taxe suplimentare pentru benzina si motorina "va afecta viata cetatenilor", precizand ca "nu era necesara".

Basescu a mai spus ca a vorbit cu Victor Ponta despre aceasta taxa, dar premierul "nu renunta la idee", sustinand ca a reusit sa o amane trei luni, dar ca acum nu mai poate pentru ca "nu mai are bugetul in mana", l-a promulgat.

Seful statului a mai spus ca ar fi fost oportuna a noua amanare a acestei taxe, intrucat din aprilie se vor "simti si efectele taxei pe stalp, care nu sunt mici", iar acestea "se cumuleaza". "Eu in locul premierului as incerca o noua amanare", a mai spus Basescu.

Traian Basescu a precizat ca nu va participa la mitingul PMP, desi sustine initiativa acestui partid.

"Chiar daca sunt alaturi de Plesu, nu o sa particip nici la mitingul de sustine a lui", a spus Basescu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO