Tragedie într-o familie din județul Vaslui. Un copil de un an și două luni a reuşit să plece singur de acasă, şi a fost găsit inconștient, la câteva sute de metri distanță, în albia unui pârău.

Din nefericire, medicii chemați în ajutor nu l-au putut salva.

Dimineață, mama și-a dus fiul la biserică. La întoarcere, spune că l-a culcat într-o cameră și şi-a văzut de treburi, în gospodărie, iar soțul îngrijea de animale. Mai târziu, femeia a văzut că băiețelul nu mai era în pat.

Bunica băiatului: ”L-a lăsat dormind pe pat, ei s-au dus la animale și nu l-au mai găsit”.

Nici în curte și nici în împrejurimi copilul nu a fost găsit, deși părinții au cerut și ajutorul vecinilor.

Copilul care mergea deja în picioare, se trezise și ieșise din casă. A trecut printr-o gaură din gard și s-a rostogolit cu fața în apă, în albia unui pârău de lângă casă, la circa 300 metri distanță. Acolo l-au găsit pompierii și cei de la Ambulanță, pe înserat. Medicii au încercat să îl readucă în simțiri, însă după o oră au declarat decesul.

Dan Ungureanu, Ambulanța Vaslui: ”Copilul a fost găsit sub un pod, într-o baltă, apă puțină, copilul cu fața în apă, fără semne vitale. S-au efectuat manevre 1 oră și jumătate, fără rezultat favorabil”.

Tatăl copilului este încă în stare de șoc. Bărbatul nu poate înțelege cum a fost posibilă tragedia.

Tatăl băiatului: ”Dacă ieșea în curte și călca într-o pietricică, se dezechilibră, mai ales pe râpă sunt crengi, mizerii. Pe drum era sărbătoare, oameni, se putea vedea”.

Polițiștii și Direcția pentru Protecția Copilului au început anchete în acest caz.

Mihaela Manoliu, IPJ Vaslui: ”În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă”.

Familia mai are trei copii, cu vârste între 4 şi 7 ani. Cu durere, se pregătesc cu toții de înmormântarea mezinului.